Herečka má radost: Konečně tu nastal občanský neklid

17.11.2016 18:04

„Jsme rádi, že nějakým způsobem nastal občanský neklid,“ zmínila v rozhovoru pro ČT24 herečka a signatářka výzvy Týdny občanského neklidu Eva Salzmannová. Vyjádřila radost z toho, že studenti dnes zveřejnili petici Nedopustíme.

Herečka má radost: Konečně tu nastal občanský neklid
Foto: Vít Hassan
Popisek: Demonstrace 17. listopadu na náměstí Jana Palacha s podtitulem Za skutečnou demokracii proti nevoleným "ELITÁM."

„Tu výzvu jsme napsali jako reakci na dopis čtyř, kdy se čtyři ústavní činitelé zachovali velmi servilně vůči Číně, a následně jsme vyhlásili Týdny občanského neklidu,“ zmínila důvody, proč celá akce vznikla. 

„Chtěli bychom dosáhnout toho, že tuto petici dostaneme na schůzi parlamentu. Nyní sbíráme podpisy občanů, až podle toho, kolik jich nasbíráme, pokusíme se tam dostat,“ dodala a zopakovala, že má velkou radost, že skutečně došlo k občanskému neklidu.

„A tím nemyslíme žádný útok na režim ani na demokraticky zvolené představitele, ale považujeme za důležité, aby ta zpětná vazba proudila,“ dodala. V současné době nemá iniciativa chuť se institucionalizovat, ani zakládat nějakou stranu. „Chceme se jen svobodně vyjadřovat ve svobodném prostoru,“ zmínila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…