Hnědá masa s IQ 60. To chtějí udělat z Evropy fandové multikulti. Na Letné se demonstrovalo proti imigraci, sledovali jsme to celé

17.11.2016 20:29

Obavy z multikulturalismu vyjadřovali řečníci na Letné. „Jeden z nich řekl, že se Evropa řítí do vytvoření hnědé masy lidí s IQ 60 až 80, kteří budou poslouchat jiné,“ popisoval situaci z místa fotoreportér ParlamentníchListů.cz Vít Hassan. Řada demonstrujících měla zelené karty na podporu prezidenta. Mezi těmi, kdo se chopili mikrofonu, byl Marek Obrtel, známý i tím, že napsal na ministerstvo obrany žádost o odejmutí vyznamenání z vojenských operací AČR pod hlavičkou NATO, dnes je členem Rady Národní domobrany.

Hnědá masa s IQ 60. To chtějí udělat z Evropy fandové multikulti. Na Letné se demonstrovalo proti imigraci, sledovali jsme to celé
Foto: Vít Hassan
Popisek: Demonstrace na Letné

„Tato demonstrace není organizována žádnou politickou stranou. Neomezuje se pouze na kritiku, ale nabízí i řešení. Akcentuje hodnoty prověřené generacemi našich předků,“ zmiňovali iniciátoři na Facebooku demonstrace. „Řada lidí už přišla s kartami na podporu prezidenta, ale také se tu rozdávají,“ poznamenal fotoreportér Vít Hassan s tím, že někteří lidé, jež na demonstraci přišli, příliš s výkony řečníků spokojeni nebyli. „Hovořilo se tu o kauze Brady, řečníci varovali před multikulturalismem. Jeden z nich řekl, že se Evropa řítí do vytvoření hnědé masy lidí s IQ 60 až 80, kteří budou poslouchat jiné. Od dalších zazněla také slova o židovském etniku a jeho dějinách. Jeden z nich hovořil velmi emotivně také o geneticky modifikovaných potravinách. Lidé, kteří proslovy poslouchali, se tvářili rozpačitě,“ popsal atmosféru fotoreportér Vít Hassan. „Pravdou je, že na závěr řečníci vyjádřili podporu hlavě státu slovy Pane prezidente, my vás nedáme, ale řada proslovů se tématu netýkala,“ doplnil.

Obrtel kritizoval obranyschopnost naší země. Obává se ohrožení

Zazněla kritika stavu naší armády a pochybnosti o vybavení vojáků. Zaujal proslov Marka Obrtela, člena Rady Národní domobrany. „Hovořil o tom, že absolvoval několik misí, ať už se to týká Balkánu či jiných zemí. Uvedl to, že na základě misí má spoustu zkušeností. Domnívá se, že jsme v ohrožení, a obává se, že to, co postihlo Balkán, tedy uprchlická vlna, nebo to, co se stalo na Ukrajině, by mohlo postihnout i nás. V současné době pokládá obranyschopnost naší země za velmi sníženou,“ informoval z místa náš fotoreportér. „Obrtel si myslí, že by muži starší 18 let měli projít výcvikem. Publiku také osvětlil, že by rád zavedl v podstatě vojenskou povinnost, ale ve formě domobran,“ uvedl ještě k proslovu, ve kterém Obrtel také vysvětlil, že obavy z nebezpečí jsou jen jedním z důvodů jeho návrhů. V podstatě jde podle něj o švýcarský model.

Pochod prošel kolem izraelské ambasády

Na setkání vystoupila skupina Ortel. Z Letné pak odpoledne odcházel i pochod s názvem V jednotě je síla! s podtitulem Za lidskou svobodu a skutečnou demokracii. „Asi pár lidi vzali i z té předchozí demonstrace. Celý pochod prošel také kolem izraelské ambasády. Zazněly i výroky jako pálit mešity a pryč s islámem,“ informoval z místa Vít Hassan.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …