Hnusná komedie, odsoudil šéf Reflexu Šafr Zemana a Rusnokovu vládu

10.07.2013 15:36

Podle šéfredaktora týdeníku Reflex Pavla Šafra byla sestavena vláda, která byla dosazena prezidentem Milošem Zemanem a zaštiťuje se při tom „vůlí lidu“. Hraje tak akorát hnusnou komedii.

Hnusná komedie, odsoudil šéf Reflexu Šafr Zemana a Rusnokovu vládu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman jmenoval vládu Jiřího Rusnoka

„Všichni autoritáři světa účelově využívají ‚vůli lidu‘ ke svým zájmům. Lid má pocit, že vládne, když mu to autoritář umí chytře podat. To, co potřebujeme, ale není vláda lidu, nýbrž vláda zákonů a pravidel. Místo toho máme vládu, která je postavená na ohýbání pravidel parlamentní demokracie a nastupuje proto, že předtím byla při divadelním zátahu ohnuta pravidla práce policie i justice,“ míní Pavel Šafr.

Je teď prý jen otázkou, jestli si poslanci ČSSD a LIDEM zachovají důstojnost a nebudou tancovat, jak prezident Miloš Zeman píská. „V celé státní správě můžeme očekávat pokračování převratu. Bude tu brzy spousta volných míst a bude potřeba je zaplnit novými a svěžími lidmi z řad nastupující moci. Tedy od zemanovců, komunistů a zřejmě z té části ČSSD, která je milejší hradnímu pánovi,“ dodává novinář.

„Kdybychom to viděli v kině, tak by to byl zajímavý film a o hlavním hrdinovi z Hradu bychom mohli uznale poznamenat, že je to sekáč. Bohužel v tom filmu také hrajeme, byť nás ta ‚vůle lidu‘ odsoudila k vedlejším rolím a do komparsu,“ varuje Šafr.

V rolích komparsu a bezmocných statistů jsou pak prý hlavně lidé, kteří disponují mozky a táhnou společnost dopředu. „Tu oslavovanou ‚vůli lidu‘ naopak představují spíše ti voliči, kteří se v tomto pomyslném vlaku jen vezou. Takové ostré rozdělení společnosti, jež se povedlo Miloši Zemanovi, je tragické a přinese ještě hodně zla,“ dodává šéfredaktor týdeníku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…