Hokejista se vrátil ze Švédska a je zděšen: Migranti? Vymklo se to z ruky. Do médií se nedostává...

01.10.2017 16:55

Hokejista Plzně Milan Gulaš se do České republiky vrátil po čtyřech letech prožitých ve Švédsku. Serveru iDnes.cz mimo jiné prozradil, co všechno Švédsko zažívá s migranty.

Hokejista se vrátil ze Švédska a je zděšen: Migranti? Vymklo se to z ruky. Do médií se nedostává...
Foto: wikipedia
Popisek: Švédská vlajka.

Když žil Gulaš ve Švédsku, prý měl to štěstí, že žili za městem u lesa. Tam byl klid. Ale když přijeli do nějakého města, zjistili, že Švédové mají s migranty problémy. Občas prý od kolegů – hokejistů slyšel, že je po večerech lepší zůstávat doma a nechodit ven.

„Když jsme pak přijeli na zápas do Malmö, Stockholmu, Göteborgu, tak to bylo extrémní. Kluci radili, že je lepší vůbec večer nevycházet ven, zvlášť do nějakých čtvrtí, kde to mají uprchlíci ošéfované. Na druhou stranu ta situace Švédy trochu probudila ze sna. Oni rádi pomáhají, jsou pozitivní a sociálně nastavení, mají to v sobě. A teď se jim to trošku vymstilo. Probrali se, když se v dubnu stal ve Stockholmu atentát. Slyšel jsem, že teď ty počty lidí začnou omezovat a dávat si pozor, koho si do země vezmou,“ prozradil hokejista.

Švédové si prý ale i tak přes celou řadu problémů chtějí zachovat optimismus a mají tendenci hledat na věcech pozitivnější stránky. Když se Gulaš pokoušel vést debatu se spoluhráči a poukazovat na problémy, které s sebou migrační vlna přináší, prý o tom nechtěli mluvit. Hokejista dokonce získal pocit, že se Švédové snaží zamést problémy pod koberec.

„Všiml jsem si incidentů, které se ani nedostaly do médií. Nechtějí problémy moc ukazovat. I v Karlstadu a Örebru, které bylo hodinu od nás, se staly incidenty, ale oni je nechtěli řešit. Nevím, jak se k tomu budou dál stavět, ale snad vidí, že je to velký problém,“ doplnil k tématu Gulaš.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…