Hrdlička, Janoušek, Pitr, šermují LN jmény kolem Tomia Okamury. SPD odmítá: Není důvod nechat se platit kdejakým dementem

26.10.2017 9:28

Šéf SPD Tomio Okamura má další problém. Nebo alespoň tak o tom hovoří dnešní Lidové noviny, které přemýšlejí nad tím, jak Okamura prodával byt bývalé žalobkyni Renatě Vesecké.

Hrdlička, Janoušek, Pitr, šermují LN jmény kolem Tomia Okamury. SPD odmítá: Není důvod nechat se platit kdejakým dementem
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Na případ upozornil již včera deník MF Dnes. Jde o to, že Okamura prodal luxusní byt za 10 milionů korun na pražských Vinohradech, a to právě bývalé nejvyšší státní zástupyni Renatě Vesecké. Okamura však, jak informuje tisk, zapomněl příjem z prodeje nemovitosti rozepsat do svého majetkového přiznání a zahrnul jej chybně do podnikatelských příjmů. 

Nejasné jsou však i další obchodní záležitosti, kdy není zřejmé, kdo koho za kým přivedl a kdo nakonec sehrál roli prostředníka celého obchodu.

Vyjádření Okamury k záležitosti s bytem:

Kromě bytu se v souvislosti s Okamurou hovoří také o nejrůznějších spojeních s vlivnými pražskými podnikateli. Za hotelem Čechie, kde měla SPD volební štáb, stojí byznysmen Tomáš Pitr a lobbista Roman Janoušek. To šlo však o náhodu.

Další zdroje Lidových novin pak hovoří o tom, že za SPD stojí také podnikatel Tomáš Hrdlička, jenž by měl být důležitým stratégem blízkým straně. Okamura však tvrdí, že se s Hrdličkou nikdy neviděl. To samé říká i Hrdlička. Lidové noviny pak spekulují, že Hrdličkovým kontaktem v SPD je druhý muž strany Radim Fiala. 

Za předvolebními novinami pak stojí Michal Klement, jenž je vedoucím prodeje automobilů firmy United cars & services, jejímž majitelem je Jan Charouz. „Z mé strany k žádné podpoře konkrétní strany nedošlo,“ říká však Charouz. 

Krátce před volbami se Okamura v hledišti Velké pardubické setkal s bohatým podnikatelem Davidem Beranem, ten však odmítá, že by SPD finančně podporoval.

„Kdybychom já, Tomio nebo Radim Fiala chtěli peníze, tak koho bychom se asi zeptali? Kdo se k nám nejvíce cpal? No přece Zemanovci (SPO). Mám tam kamarády, vím, že v té straně peníze jsou. Kdybych chtěl zákulisní peníze, půjdu za Martinem Nejedlým třeba. Jenže my jsme si řekli, že jsme tak silní, že volby zvládneme sami, raději si půjčíme peníze od banky a nikdo nás nebude ovlivňovat. Není důvod nechat se platit kdejakým dementem,“ uvedl pak Lidovým novinám spoluzakladatel SPD a blízký Okamurův spolupracovník Jaroslav Novák Večerníček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…