Hrozí islamizace Havířova, tvrdila Okamurova SPD před volbami. Teď věc pokračuje

19.05.2018 14:05

SPD Tomia Okamury před sněmovními volbami varovala před hrozící islamizací moravského Havířova. Teď se několik migrantů žijících ve městě odstěhuje na jeho okraj.

Hrozí islamizace Havířova, tvrdila Okamurova SPD před volbami. Teď věc pokračuje
Foto: Daniela Černá
Popisek: Lokalita Havířov - Šumbark

V Havířově-Šumbarku už nějaký čas žije dvanáct azylantů. Hnutí Svoboda a přímá demokracie v souvislosti s nimi před volbami varovala před hrozící islamizací moravského města. „Soukromá firma Residomo tady dělá byznys s migranty. Paní primátorko, vyzvěte vládu, aby ukončila další stěhování migrantů v rámci současné vlny do Havířova a následně do České republiky,“ hřímal Okamura před volbami ve městě. Jeho slova připomněla sobotní MF Dnes.

Integrační i pobytové středisko přitom ve městě funguje od roku 1996 a občany to dosud nechávalo v klidu. V integračním středisku jsou umístěni např. občané Ukrajiny, kteří již úspěšně prošli azylovým řízením a mohou legálně zůstat v České republice.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

„V pobytovém středisku v současnosti žije 98 žadatelů o azyl, azylantů je v šumbarských bytech v současnosti dvanáct. Ve městě se přitom šířily v jeden čas fámy, že se do bytů Residoma má nastěhovat až šest tisíc migrantů," pokračoval v popisu situace deník.

Aby uklidnila situaci, koupila správa integračního zařízení objekt na kraji města a azylanti se do něj v průběhu času přestěhují. Stane se tak do tří let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…