Hudebníci vyjdou do ulic. Protestují proti rušení koncertů i nízké podpoře

25.07.2020 7:54

V pondělí 27. července se na Staroměstském náměstí bude demonstrovat. Lidem z hudebního sektoru vadí chaotická rozhodnutí vlády i nízká finanční podpora. Píše o tom server iDnes.cz.

Hudebníci vyjdou do ulic. Protestují proti rušení koncertů i nízké podpoře
Foto: ČT24
Popisek: Gramofonové desky

Zástupci kultury uvádějí, že jako první přišli kvůli koronaviru o práci. „Pořád nevidíme světlo na konci tunelu,“ uvedli. Protest by měl začít v 18.45 hodin. Demonstranti chtějí jasný plán epidemiologických opatření a spuštění přislíbených podpůrných programů. Česká obec hudební zaslala také otevřený dopis premiéru Babišovi. 

„Vláda omezila svobodu podnikání 130.000 lidí z oblasti hudby, mezi které patří umělci, autoři, dramaturgové, promotéři, festivaly, kluby. Spousta odborných profesí hledá jakoukoli práci a odchází jinam,“ píše se v něm.

Zároveň lidé z hudebního průmyslu upozorňují na to, že tento sektor běží jen na 15 procent – nekonají se festivaly, koncerty, práci nemají, podle nich, ani technické firmy či výrobci hudebních nástrojů. Požadují tak od vlády parametry, ze kterých budou v budoucích měsících restrikce vycházet. Dalším jejich požadavkem je i obnovení podpory OSVČ a osob pracujících v režimu dohod. Navrhují i snížení nájemného u budov, které slouží kultuře.  

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukazoval s Černochovou „zákaz Slovákům“, teď se Naď chlubí národním dresem. Lidé mu napsali své

4:46 Ukazoval s Černochovou „zákaz Slovákům“, teď se Naď chlubí národním dresem. Lidé mu napsali své

„Fotit se s cedulkou ‚Slovákům vstup zakázán‘ a potom se předvádět ve slovenském dresu může jen čist…