Huml možná odejde ze sněmovny. V rádiu k tomu řekl více

24.08.2014 18:16

Poslanec Stanislav Huml usedl do křesla hosta nedělního Pressklubu Luboše Xavera Veselého na Frekvenci 1. Mimo jiné prozradil, za jakých okolností by byl ochoten složit poslanecký mandát. Mohlo by se to stát. A následně zkritizoval ODS s TOP 09.

Huml možná odejde ze sněmovny. V rádiu k tomu řekl více
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Stanislav Huml

Poslanec Stanislav Huml (ČSSD) s napětím vzhlíží ke komunálním volbám a má jasný cíl: Vyhrát komunální volby ve své obci. Pakliže je ČSSD vyhraje výrazně, je Huml připraven složit poslanecký mandát, protože by se rád stal starostou. V této souvislosti zmínil také nedávné referendum ČSSD, kde si sociální demokraté odhlasovali zákaz kumulace funkcí. Formálně se sice toto pravidlo na starosty nevztahuje, ale Huml to sám chápe jako kumulaci funkcí a za jistých okolností je ochoten poslanecké lavice opustit.

„Také jsem o tom přemýšlel, možná. To bychom ale museli mít aspoň nadpoloviční většinu, pak bych kandidoval na starostu,“ uvedl zákonodárce.

Co se děje ve sněmovně

Vyjádřil se také k otázce hlasování o zelené naftě, resp. zlevnění pohonných hmot, které bylo nejprve prohlasováno, aby bylo toto hlasování následně prohlášeno za neplatné a došlo k jeho opakování s opačným výsledkem. Huml ale prozradil, že při obou hlasováních se zachoval stejně, tudiž s opakováním hlasování neměl problém.

Vysmál se ale protestům především pravicové opozice, která pohrozila, že otázku opakovaného hlasování ve věci „zelené nafty“ předloží Ústavnímu soudu. Poslanec sociální demokracie, který seděl ve sněmovně i v předchozím období, ale ještě jako představitel Věcí veřejných, poukázal na to, že někdejší pravicová koalice ODS a TOP 09 byla prý připravena zpochybňovat hlasování vždy, když se ukázalo, že k prosazování svých záměrů nemá dost hlasů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…