Injekční stříkačky kolem základní školy. Exstarosta byl u vyklízení Kliniky, aktivisté na něj vytáhli netradiční zbraň

10.01.2019 13:48

Ve věci Kliniky byl aktivní i bývalý starosta Prahy 3 za ODS Alexander Bellu. Podal trestní oznámení v souvislosti se znásilněním, kterého se měl dopustit Jiří (Marie) Feryna, a také se snažil, aby bylo vymoženo právo SŽDC na budovu. Proto se u příležitosti vyklízení Kliniky média snažila získat jeho reakci. Aktivisté z Kliniky jim k tomu foukali bublifuk a natáčeli se přitom.

Injekční stříkačky kolem základní školy. Exstarosta byl u vyklízení Kliniky, aktivisté na něj vytáhli netradiční zbraň
Foto: Repro Facebook
Popisek: Alexander Bellu dává rozhovor médiím. Aktivisté na něj bublají.

Bývalý místostarosta a posléze starosta proslul svým bojem proti Klinice. „V bezprostřední blízkosti se nachází Základní škola Jeseniova. Je naprosto nepřijatelné, aby žáci a jejich rodiče nacházeli v okolí budovy injekční stříkačky. Bez zásahu policie není možné, aby se budovy ujala SŽDC. Pro naši městskou část je prioritou především bezpečnost občanů, kterou ovšem v této chvíli nelze dostatečně zajistit. Jsem přesvědčen, že policie musí konat, nikoli jen přihlížet,“ vyjádřil se tehdy místostarosta Prahy 3 Alexander Bellu.

Anketa

Rozhazuje vláda Andreje Babiše zbytečně a nezodpovědně naše peníze?

26%
hlasovalo: 13640 lidí
Nyní jedna z aktivistek z Kliniky sdílela toto video, ve kterém Alexandr Bellu mluví s reportéry televizí. Bellu v interview říká, že je přesvědčen, že pokud se podaří budovu vyklidit, tak začne rekonstrukce, aby byla budova přístupná nejen pro zaměstnance, ale i pro část veřejnosti. Zmínil, že zákrok je oproti minulosti zatím poklidný, ale prosákly informace o napadení exekutora, takže je důvod pro zásah policie. „Takže to chcete eskalovat?“ zeptal se jeden z aktivistů zatímco další v lékařském odění foukal na bývalého starostu a reportéra TV Prima bubliny z bublifuku. „Já nic eskalovat nechci,“ řekl bývalý starosta a odmítl, že by řekl, že chce, aby zasáhla policie.

„Ještě potřebujem bublinky,“ ozvalo se od kameramanky Michaely Pixové. „Na co?“ ptal se další klinikář. „Na něj,“ pravila Pixová zřejmě o Belluovi a dodala: „Je to proti větru.“ Bellu pak pokračoval v rozhovoru a zmínil, že je alarmující, že místostarosta za Zelené podporuje činnost Kliniky a že se dnes nevyklízí samotná budova. Aktivista se dále snažil na exstarostu bublat, ale směr větru tomu nebyl přízniv.

Bellu ještě do mikrofonu televize doufal, že se vytvoří klidné prostředí, které nebude narušovat život v okolních ulicích. „Taková snůška lží, to je neuvěřitelný, občané, co žijou v okolí, že nebudou narušovat. Občané budou strašně rádi, že tady budou mít zase...“ nedokončila Pixová. Další aktivista říkal cosi o hlášeních rušení nočního klidu. „Asi 0,02 hlášená na Praze 3.“ „Přemejšlím, na co bych se zeptala Saši, když tady tak živě vysílám?“ kladla si otázku Pixová, ale nakonec se nezeptala na nic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…