Internetové glosátory Zeman nezaujal. Negativních komentářů prý schytal víc než čtyři pětiny

27.12.2013 21:34

Prezidenta Miloše Zemana po jeho vánočním poselství většina lidí na internetu kritizovala. Více než čtyři pětiny příspěvků na českých zpravodajských serverech nebo sociálních sítích, které se týkaly Zemana, vyzněly negativně. Oznámila to dnes společnost Yeseter Now na základě analýzy 53 021 diskusních příspěvků k politice, z nichž 15 479 se vyjadřovalo k prezidentovi.

Internetové glosátory Zeman nezaujal. Negativních komentářů prý schytal víc než čtyři pětiny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Zájem o politiku podle společnosti těsně před Vánocemi a během svátků v diskuzích na internetu opadl. Například k premiérovi v demisi Jiřímu Rusnokovi se ve sledovaném období od 18. do 27. prosince vztahovalo jen několik stovek diskuzních příspěvků. O prezidenta naopak zájem stoupl, a to hlavně díky jeho čtvrtečnímu vánočnímu poselství. Jen dnes a ve čtvrtek se Zemana týkalo téměř 6000 příspěvků. Ale 80,5 procenta z nich vyznělo podle Yeseter Now negativně.

"Z věcnějších připomínek k projevu vyplývá, že veřejnost nejčastěji kritizuje Zemanův egoismus, který z jeho projevu cítila," sdělila Kateřina Mahdalová z Yeseter Now. Velká část diskutujících také záporně hodnotila přesun prezidentského projevu z tradičního 1. ledna na vánoční svátky. "Větší část veřejnosti hodnotí Zemanův výběr termínu pro projev negativně s tím, že 1. leden uvolnil svému předchůdci Václavu Klausovi, kterého si však veřejnost podle značně rozšířeného mínění už slyšet nepřeje," doplnila. Klaus totiž na Nový rok vystoupí v pořadu Partie FTV Prima.

Kritika od laické i odborné veřejnosti

Více než 80 procent negativních příspěvků k Zemanovi ve čtvrtek a pátek znamenalo výrazný pokles prezidentovy popularity na internetu. Ještě 24. a 25. prosince totiž vyznívalo negativně vůči prezidentovi jen 73,5 procenta diskuzních příspěvků.

Také někteří politici a mediální odborníci Zemanovo vánoční poselství kritizovali. Třeba šéf ČSSD a pravděpodobný příští premiér Bohuslav Sobotka sice označil prezidentův projev za smířlivý, ale bez alespoň náznaku pohledu do budoucna. Mediální experti Jan Jirák a Daniel Köppl zase ČTK řekli, že na ně prezident působil v projevu sebestředně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …