Ištvan popsal další konstrukci v kauze Nagyová. A narazil u kolegyně

05.01.2014 20:55

Zpravodajec Ondrej Páleník stíhaný v kauze Nagyová se obrátil na Ústavní soud se stížností, že uvedená kauza není dozorována v Praze, ale v Olomouci vrchním státním zástupcem Ivo Ištvanem. Ten je tak nucen podávat vysvětlení a jmenuje přitom tři osoby: lobbistu Ivo Rittiga, někdejšího ministerského poradce Tomáše Jindru a pražskou žalobkyni Janu Hercogovou. Jak Jindra, tak Hercogová však Ištvanovu konstrukci důrazně odmítají.

Ištvan popsal další konstrukci v kauze Nagyová. A narazil u kolegyně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vrchní státní zástupce Ivo Ištvan

Olomoucký vrchní státní zástupce Ivo Ištvan se v dokumentu pro Ústavní soud snaží vysvětlit, proč kauzu, která vedla až k pádu vlády, dozorují právě v Olomouci a ne v Praze. Dokument zveřejnil týdeník Euro. Ištvan v něm mimo jiné prohlašuje, že někdejší poradce ministra zemědělství Tomáš Jindra měl jako kontaktní osoba na lobbistu Ivo Rittiga nabízet nedlouho volné místo pražského vrchního státního zástupce žalobkyni Janě Hercegové.

Sama Hercegová to však ve vyjádření pro deník Insider jednoznačně odmítla. „Pouze jsem v té době čelila dotazům svých známých, jakož i kolegů státních zástupců, zda bych případně neuvažovala o uvolněném postu vrchního státního zástupce v Praze. To jsem odmítla, protože takovou ambici jsem nikdy neměla," uvedla. Tomáše Jindru zná prý coby spolužáka z právnické fakulty již přes třicet let. Jindra její slova potvrzuje, více však kauzu nekomentuje. Podle Ištvana přitom Jindra představoval určitou spojku mezi lobbistou Ivo Rittigem, Janou Nagyovou (dnes Nečasovou) a exministry Petrem Bendlem a Martinem Kubou (oba ODS).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…