Itálie je zaplavena uprchlíky. Ale podívejte se, co někteří z nich prý udělali po ničivém zemětřesení

29.08.2016 16:27

1100 uprchlíků bylo v neděli zachráněno u italského pobřeží. Vysoké číslo si vyžádalo celkem 11 záchranných operací ve Středozemním moři, uvedl v prohlášení jeden z členů pobřežní hlídky. Původ uprchlíků zveřejněn nebyl.

Itálie je zaplavena uprchlíky. Ale podívejte se, co někteří z nich prý udělali po ničivém zemětřesení
Foto: Archiv
Popisek: Italská vlajka

Organizace spojených národů nedávno uveřejnila, že více než 270 000 uprchlíků v tomto roce přeplulo přes Středozemní moře. Nejméně 2700 lidí přišlo při tomto pokusu o život.

Podle posledních zveřejněných dat Mezinárodní organizace pro migraci se jen v letošním roce do Itálie dopravilo 105 342 uprchlíků, většina z nich vyplula z Libye.

Za stejné období přišlo o život 2726 mužů, žen a dětí, kteří se ve snaze dostat do Evropy rozhodli riskovat své životy a vydali se na cestu na lodích nesplňujících bezpečnostní kritéria pro podobnou cestu.

Zajímavou zprávu týkající se uprchlíků žijících v Itálii zveřejnil před několika dny britský Independent. „Skupina chudých uprchlíků žijících s 2,5 eury na den se rozhodla věnovat peníze lidem postiženým zemětřesením, které zdevastovalo tři města v centrální Itálii.“

Jednalo se o 75 žadatelů o azyl, kteří přebývají v jihozápadním městě Gioiosa Ionica v Kalábrii. Tito lidé se rozhodli vzdát se svého skromného jmění ve prospěch obětí živelné katastrofy. Dohromady se jim údajně podařilo vybrat 200 eur. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …