Ivan Bartoš nabízí Gazdíkovu STANu místa na kandidátkách Pirátů

13.07.2017 13:59

Šéf České pirátské strany Ivan Bartoš se dnes rozhodl nabídnout hnutí Starostové a nezávislí Petra Gazdíka místa na kandidátkách Pirátů. Reaguje tak na zprávy o rozpadání se dvojkoalice mezi lidovci a STANem.

Ivan Bartoš nabízí Gazdíkovu STANu místa na kandidátkách Pirátů
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Šéf Pirátské strany Ivan Bartoš

„Blížící se rozpad koalice KDU-ČSL a Starostů a nezávislých je jen důkazem dlouhodobé vrtkavosti a nestability postojů lidovců. Bylo jen otázkou času, kdy opět obrátí či zradí některého ze svých partnerů, jak už jsme to mohli sledovat mnohokrát v minulosti,“ zkonstatoval úvodem svého prohlášení Bartoš.

Následně jako předseda České pirátské strany nabídl liberálním Starostům možnost ucházet se v primárních volbách o místa na pirátských kandidátkách, které jsou v řadě krajů stále otevřené.

„Ještě dnes odešlu předsedovi Gazdíkovi dopis s oficiální nabídkou. Piráti jsou liberální politickou stranou, pevnou ve svých postojích, hájící hodnoty, jako je svoboda, ochrana lidí před šikanou, princip participativního rozpočtu a další, které by mohly být Starostům bližší než vrtkavé postoje KDU-ČSL,“ uzavřel Bartoš svůj text.

O tom, že je dvojkoalice KDU-ČSL a Starostů a nezávislých v ohrožení, psaly mimo jiné dnešní Lidové noviny. Špičky lidovců prý doufají, že se podaří přesvědčit STAN, aby došlo ke změně spolupráce. Volební preference totiž zatím neukazují, že by dvojkoalice byla schopna přeskočit potřebnou desetiprocentní hranici.

Celé prohlášení Ivana Bartoše:

Blížící se rozpad koalice KDU-ČSL a Starostů a nezávislých je jen důkazem dlouhodobé vrtkavosti a nestability postojů lidovců. Bylo jen otázkou času, kdy opět obrátí či zradí některého ze svých partnerů, jak už jsme to mohli sledovat mnohokrát v minulosti. Jako předseda České pirátské strany tímto nabízím liberálním Starostům možnost ucházet se v primárních volbách o místa na našich pirátských kandidátkách, které jsou v řadě krajů stále otevřené. Ještě dnes odešlu předsedovi Gazdíkovi dopis s oficiální nabídkou. Piráti jsou liberální politickou stranou, pevnou ve svých postojích, hájící hodnoty jako je svoboda, ochrana lidí před šikanou, princip participativního rozpočtu a další, které by mohly být Starostům bližší než vrtkavé postoje KDU-ČSL.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…