Já se z toho prasete nehroutím. Kalousek perlil po zvolení Zemana

19.03.2013 9:15

Do kin míří dokumentární film „Hledá se prezident“, ukazující zákulisí historicky první přímé prezidentské volby. Dokument Tomáše Kudrny ukazuje všechny kandidáty v různých situacích během předvolební kampaně. Nejvýraznější postavou z kandidátů je nakonec vítězný Miloš Zeman. Všechny však svou osobitostí nakonec zastínil člověk, který vůbec nekandidoval.

Já se z toho prasete nehroutím. Kalousek perlil po zvolení Zemana
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Prezidentští kandidáti Miloš Zeman, Karel Schwarzenberg a Jiří Dienstbier

Svéráz Miloše Zemana se podle Lidových novin v dokumentu projevil například před debatou v Českém rozhlase. Jeho ředitel Duhan pozval diskutující kandidáty na koňak, ale místopředseda ČSSD Jiří Dienstbier s poděkováním odmítl a raději se držel stranou.

Když se po něm vyptával později dorazivší Miloš Zeman, začal mu ředitel vysvětlovat: „Další kandidát říká, že nekouří, nepije...“ Miloš Zeman následně glosu dokončil: „A nesouloží“.

Mezi oběma levicovými kandidáty to jiskřilo častěji, a zdaleka ne jen kvůli politickým otázkám. Zeman se k Dienstbierovi choval výrazně ostřeji, než k jiným kandidátům, a benjamínka prezidentské kandidátky zase pobuřoval jeho svéráz. V jiné situaci se Jiří Dienstbier na Zemanovu adresu rozčiluje: „On je nejen opilý. Ale ještě tady hulí.“

Ještě pregnantněji však Miloše Zemana v závěru dokumentu ohodnotil Miroslav Kalousek. První místopředseda TOP 09 po porážce  Karla Schwarzenberga ve druhém kole uklidňoval jeho stoupence a na adresu vítězného kandidáta upustil perlu: „Já se z toho prasete nehroutím.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…