Já to tak nenechám! Sestra zabitého Roma viní policii

22.06.2021 11:22

Sestra Stanislava Tomáše, který v sobotu zemřel v Teplicích, tvrdí, že za jeho smrt může policie. Chtěla prý na strážce zákona podat trestní oznámení, ale ti ho s ní podle jejich vlastních slov odmítli sepsat. „Oni to chtějí hodit na něj, že je to jeho vina, že zemřel,“ zlobila se žena v rozhovoru s novinářkou Sašou Uhlovou.

Já to tak nenechám! Sestra zabitého Roma viní policii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vůz, ilustrační foto

V sobotu v Teplicích zemřel Stanislav Tomáš. Policie se ho pokusila zadržet, ale dopadlo to špatně. Novinářka serveru A2larm.cz Saša Uhlová napsala, že mu bylo 46 let a jeho smrt podle ní budí značné pochybnosti o tom, zda strážci zákona postupovali správně, když dopustili, aby zemřel.

Anketa

Považujete policejní zákrok vůči mrtvému teplickému Romovi za chybný?

hlasovalo: 23925 lidí

Mladší sestra pana Tomáše je přesvědčena, že smrt jejího bratra zavinili právě policisté a chce na ně podat trestní oznámení. Jenže policisté ho s ní odmítli sepsat. Chtěla také vidět bratrovo tělo, jenže to jí odmítli ukázat s odůvodněním, že je na pitvě.

„Ptali se mě, jestli byl agresivní, jestli s ním byly problémy. Oni to chtějí hodit na něj, že je to jeho vina, že zemřel,“ prozradila Uhlové vyděšená žena. „Oni si myslí, že si to můžou dovolit, protože jsme Cikáni, ale já to tak nenechám, zabili člověka, vždyť mohl ještě žít! Měli mu nasadit pouta, odvézt ho na stanici, jestli něco udělal, nebo i zavřít do vězení, ale proč ho zabili?“ zeptala se.

Policie toto nařčení odmítá a tvrdí, že v sobotu kolem 15. hodiny odpoledne byla do ulice Dubská v Teplicích telefonicky přivolána hlídka ke sporu dvou mužů, kteří napadali sebe navzájem i okolo stojící automobily a poškozovali cizí majetek. Po příjezdu na místo našli policisté ležet v ulici na zemi jednoho muže, který byl zraněný, ale když mu chtěli pomoct, začal se vůči nim chovat agresivně. „Jednoho kolegu pokousal,“ uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek.

Policisté vůči muži použili donucovací prostředky a přivolali mu sanitku, ale v té muž zkolaboval a zemřel.

„Lékař konstatoval jako předběžnou příčinu úmrtí předávkování drogami, k objasnění přesné příčiny smrti byla nařízena soudní pitva,“ zní další popis událostí z pohledu policie.

Podle předběžné pitevní zprávy došlo u muže k ovlivnění cizorodou látkou a stejně tak byly zjištěny chorobné změny věnčitých tepen srdce.

Sousedé, kteří Stanislava Tomáše znali, však tvrdí, že popis policie neodpovídá tomu, jak by se choval muž s nímž se vídali. Postup policie je v jejich očích pochybný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

140 Kč za 16 piv v polském Lidlu. Česká „ochcávka“ Poláků

10:50 140 Kč za 16 piv v polském Lidlu. Česká „ochcávka“ Poláků

Český trh s pivem klesá, neboť pivo díky daňové změně podražilo. Češi tak opět míří do Polska. V pol…