Jak dlouho budou mít lidé důvěru v demokratické zřízení? Petr Robejšek varuje před soumrakem demokracie

06.05.2017 19:35

„Soumrak této vlády je soumrakem demokracie,“ konstatuje na svém facebookovém profilu předseda Realistů, politolog Petr Robejšek.

Jak dlouho budou mít lidé důvěru v demokratické zřízení? Petr Robejšek varuje před soumrakem demokracie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Robejšek

Podle jeho slov politické události posledních dnů připomínají absurdní divadlo, na jehož scénu se vracejí neblaze známé metody. Jmenuje zesměšňování politiků, urážení se navzájem. „Osud vlády určuje zveřejňování anonymních odposlechů. V předvečer voleb se česká politika, zase jednou, změnila v souboj marketingových expertů,“ uvedl s tím, že se hraje o moc.

„To je obvyklé, ale bohužel se opět hraje o moc tak, že hrozí další prohra pro naší demokracii. Po diskreditaci pravice v kauze Nagyová zažívají voliči deziluzi ohledně středolevých stran. Již tak vysoké počty zklamaných a nerozhodnutých voličů dále vzrostou. A s obavou se ptáme, kolik z nich teď k volbám nepůjde vůbec? A především: Jak dlouho budou mít lidé důvěru v demokratické zřízení?“ zeptal se.

Svět okolo nás není podle jeho názoru pod kontrolou. „Česká politika se vyčerpává skandály a tahanicemi. Vyzýváme politiky, aby plnili svou povinnost a dostáli své odpovědnosti vůči své zemi a jejím voličům. Není čas na hrátky a tahanice a není důvod ke zlomyslné radosti. Je na čase vrátit české politice obsah a důstojnost,“ burcoval závěrem.

Celý příspěvek Petra Robejška

Soumrak této vlády je soumrakem demokracie

Politické události posledních dnů připomínají absurdní divadlo, na jehož scénu se vracejí neblaze známé metody. Politici se vzájemně zesměšňují, urážejí a osud vlády určuje zveřejňování anonymních odposlechů. V předvečer voleb se česká politika, zase jednou, změnila v souboj marketingových expertů.

V předvečer voleb se hraje o moc. To je obvyklé, ale bohužel se opět hraje o moc tak, že hrozí další prohra pro naší demokracii. Po diskreditaci pravice v kauze Nagyová zažívají voliči deziluzi ohledně středolevých stran. Již tak vysoké počty zklamaných a nerozhodnutých voličů dále vzrostou. A s obavou se ptáme, kolik z nich teď k volbám nepůjde vůbec? A především. Jak dlouho budou mít lidé důvěru v demokratické zřízení?

Svět okolo nás není pod kontrolou a česká politika se vyčerpává skandály a tahanicemi. Vyzýváme politiky, aby plnili svou povinnost a dostáli své odpovědnost vůči své zemi a jejím voličům. Není čas na hrátky a tahanice a není důvod ke zlomyslné radosti. Je na čase vrátit české politice obsah a důstojnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…