Jak se bránit bombovému útoku? Odpovídá lektor Policejní akademie ČR

03.04.2017 20:55

Před kamerami České televize vystoupil bezpečnostní expert a lektor Policejní akademie ČR a vyjádřil se k teroristickému útoku v petrohradském metru. Divákům mimo jiné poradil, jak se zachovat v případě, že mají podezření na hrozící bombový útok.

Jak se bránit bombovému útoku? Odpovídá lektor Policejní akademie ČR
Foto: ReproFoto: Youtube
Popisek: Výbuch v petrohradském metru.

Stanislav Kazbunda, lektor Policejní akademie ČR, v České televizi konstatoval, že podle záběrů, které zatím viděl, mohl být rozsah masakru v metru ještě mnohem větší, než byl, protože se mu zdálo, že kolem zajištěné bomby byly i nějaké olověné kuličky, jejichž cílem bylo velmi pravděpodobně zranit co nejvíce lidí. Ale tato bomba naštěstí nevybuchla.

A jak se proti takovému bombovému útoku bránit?

„Současná situace v Evropě dává lidem jedinou možnost, jak se bránit. Jde o to, dávat pozor. Pokud třeba do metra přijde člověk, který někam vejde, odloží tašku a odchází, je čas odejít také. Pokud nějaký člověk něco odložil v dopravním prostředku – třeba v metru – tak ta bezpečnostní situace je dnes taková, že je třeba mít se na pozoru,“ zdůraznil Kazbunda.

Faktem ovšem je, že ve vagónu metra je poměrně omezený prostor, takže není snadné odejít ihned pryč, když si někde všimneme podezřelého zavazadla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…