Jak vláda bojuje s korupcí? Podporuje ji, tvrdí lidovci

30.05.2012 21:56

Podle lidoveckého předsedy Pavla Bělobrádka vláda nedostatečně bojují s korupcí. Nelíbí se mu totiž návrh koalice regulovat anonymní akcie – podle něj by se měly rovnou zrušit. Je to prý jen polovičaté řešení.

Jak vláda bojuje s korupcí? Podporuje ji, tvrdí lidovci
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

„ODS, TOP 09, STaN a platforma paní Peake ukázali, že jejich protikorupční politika není myšlena vážně. KDU-ČSL prosazuje úplný zákaz anonymních akcií jako skutečný protikorupční mechanismus. Společnosti s anonymními akciemi získávají 80 % všech veřejných zakázek a to nespraví nějaké vládní kosmetické úpravy,“ míní Pavel Bělobrádek.

Podle předsedy KDU-ČSL je regulace anonymních akcií jen polovičaté řešení, které nebojuje proti korupci. Bělobrádek to dokonce označil za „špatný žert“. Podle něj návrh, který ve středu vláda schválila, rozhodně není to, co původně slibovala voličům.

Šéf lidovců navíc tvrdí, že dalším udržováním anonymních akcií se Česko staví tak akorát do roce banánových republik. Vyspělé státy totiž tyto akcie už zrušily.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …