Jarolím: Když píšu o kauzách spojených s Kalouskem, mám úsměv na tváři

02.11.2012 10:26

Tomáš Jarolím (VV) odpovídal na dotazy čtenáře ParlamentníchListů.cz o tom, jaké zákony se snaží Věci veřejné prosadit ve sněmovně a proč nepodporují některého z kandidátů na prezidenta.

Jarolím: Když píšu o kauzách spojených s Kalouskem, mám úsměv na tváři
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Jarolím

Čtenáře ParlamentníchListů.cz v první řadě zajímalo, jestli Jarolím osobně nebo Věci veřejné jako strana hodlají předložit zákon o prokazování příjmů poslanců a zda neuvažují o snížení počtu poslanců ve sněmovně na liché číslo, čímž by se zamezilo patové situaci, která nastala v roce 2006.

"Zákon o prokázání majetku a nabytí jeho zdrojů jsem připravil osobně se svém týmem již před rokem. Je to nejtvrdší možná varianta a jediný způsob, jak v této zemi něco změnit. Mnohokrát jsem žádal K. Peake, aby ho předložila do vlády a nikdy to neudělala. Předložil ho až R. John, ale byl odmítnut vládou a nevpuštěn dál do jednání sněmovny," odpovídá na dotaz poslanec.

Co se týče počtu poslanců ve sněmovně, je Jarolím pro razantní omezení na úroveň Senátu a převod některých pravomocí na prezidenta a referenda občanů.

Jarolím: Mám úsměv na tváři...

Jarolím dále uvedl, že strana nemá žádného kandidáta na prezidenta a poslanci za VV mohou jednotlivě podpořit kohokoli. Odmítl tak myšlenku čtenáře, aby strana podpořila kandidaturu Tomio Okamury, který by podle jeho názoru působil jako protest-kandidát.

Poslední dotaz byl položen v souvislosti s trestním oznámením na ministra financí Miroslava Kalouska a jeho "bandu". Čtenář chtěl vědět, "jestli je nějaká naděje, že by on plus lidi z Omnipolu, Drábek a spol. mohli někdy pykat za to, že rozkrádají republiku?"

"Co se týče kauz spojených s Kalouskem šetřených policií nemohu je pod trestem milionových pokut komentovat, ale když o tom píšu, tak mám úsměv na tváři," uzavřel svoji odpověď Tomáš Jarolím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Učitelka Bednářová osvobozena. Kráva, vzkazuje soudkyni Džamila Stehlíková

16:02 Učitelka Bednářová osvobozena. Kráva, vzkazuje soudkyni Džamila Stehlíková

Pražská učitelka Martina Bednářová vyvázne bez trestu. Čelila přitom obžalobě z popírání ruských vál…