Je Nečas jen drahý podpisový automat? ČSSD se pustila do amnestie

09.01.2013 16:18

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka spolu s předsedou poslanců své strany Jeronýmem Tejcem zkritizovaly jednání vlády. Největším trnem v oku je jim samozřejmě amnesie prezidenta Václava Klause.

Je Nečas jen drahý podpisový automat? ČSSD se pustila do amnestie
Foto: ČSSD
Popisek: ČSSD zahájila předvolební kampaň pro krajské a senátní volby 2012 jízdou vlakem

Sobotka odmítl argument premiéra Petra Nečase, že amnestii musel spolupodepsat. „Ústava v žádném případě nic takového neříká,“ prohlásil. „Premiér není žádný podpisový automat, to by byl skutečně hodně drahý podpisový automat,“ dodal předseda ČSSD.

Podle Sobotky by měl premiér jednoznačně přijmout politickou odpovědnost a neshazovat všechno na Klause. „Pokládám za nemožné, aby se TOP 09 na jedné straně od amnestie distancovala a na straně druhé zůstala ve vládě,“ uvedl.

Tejce zase nepřekvapilo, že vláda přerušila jednání o financování politických stran. „Není normální, aby vláda zřizovala nový úřad, když úplně stačí, aby se upravily kompetence NKÚ,“ řekl k dnešnímu jednání vlády. „Je nutné zavedení limitů na dary fyzických osob,“ doplnil.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Magdo Vášáryová, tak se vám to líbí?“ Ivan Vyskočil se neudržel. Účtuje za Fica

5:00 „Magdo Vášáryová, tak se vám to líbí?“ Ivan Vyskočil se neudržel. Účtuje za Fica

NEDĚLNÍ RÁNO S IVANEM VYSKOČILEM „Atentát na slovenského premiéra. Šokující zpráva! Média podsouvají…