Je dobře, že šel tak rychle. Blažek pochválil odcházejícího Martince

22.04.2013 19:53

Kvůli sporům s vrchní státní zástupkyní Lenkou Bradáčovou v pondělí rezignoval šéf protikorupční policie Tomáš Martinec. Ministr spravedlnosti Pavel Blažek vyjádřil dík za jeho odchod a rychlé řešení.

Je dobře, že šel tak rychle. Blažek pochválil odcházejícího Martince
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Blažek na kongresu ODS

„Jsem velmi rád, že pan policejní prezident situaci řešil a že ji vyřešil rychle,“ uvedl Pavel Blažek ve svém tiskovém prohlášení. Ředitel Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality (ÚOKFK) Tomáš Martinec odstoupil kvůli sporům s vrchní státní zástupkyní Lenkou Bradáčovou.

Bradáčová si totiž stěžovala, že Martincův útvar pracuje nejasně s informacemi, které získává při řešení závažných korupčních činů. Další rozměr jejich sporu byl osobní. V uniklém rozhovoru se totiž Bradáčová svěřila, že Martinec na ni možná vytváří kompromitující materiály.

Podobně jako Blažek hovoří i předseda jeho strany ODS, Petr Nečas. „Informaci o tom, že se plk. Martinec vzdal funkce ředitele ÚOKFK beru na vědomí a věřím, že napomůže zlepšení komunikace mezi protikorupční policií a soustavou státních zastupitelství," uvedl premiér.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

8:04 Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

Rusové na Ukrajině dál postupují. Prý je to i kvůli tomu, že nejvyšší vojenský velitel ukrajinské ar…