Je to dobrý bratr a soudruh. Petr Hájek nám opět něco řekl o Tomáši Halíkovi

07.05.2014 10:55

Katolický kněz a religionista Tomáš Halík odsoudil zásah Policie ČR v muslimské modlitebně. Byl podle něho necitlivý a je prý hříchem. Řada českých politiků s ním ale nesouhlasí a někteří upozorňují na agresivní, nenávistné a netolerantní prvky islámu.

Je to dobrý bratr a soudruh. Petr Hájek nám opět něco řekl o Tomáši Halíkovi
Foto: halik.cz
Popisek: Filozof a katolický kněz Tomáš Halík

Anketa

Podporujete výukový program o islámu, který má dle jeho organizátorů zmírnit u českých školáků mýty a předsudky vůči tomuto náboženství?

5%
95%
hlasovalo: 12176 lidí

„Necitlivý zásah české policie proti našim bratřím a sestrám muslimům v čase modlitby byl nepochybně hřích - jako každý čin, který zraňuje, rozněcuje nenávist a provokuje ducha pomsty,“ uvedl Tomáš Halík na křesťanském internetovém serveru Christnet.cz.

„Věřím, že křesťané i muslimové budou schopni jasně odmítnout především ve svých vlastních řadách všechny projevy extremismu a neúcty k druhým a tím nejlépe dokážou, že není třeba zásahů světské moci,“ dodal Halík.

Jakému bohu slouží Halík

K Halíkově prohlášení se pro ParlamentníListy.cz vyjádřil i bývalý vicekancléř prezidenta Václava Klause Petr Hájek: „Je to dalším hezkým příkladem, čí kněz pan Halík ve skutečnosti je. A jakému bohu slouží. Je to dobrý bratr a soudruh. Jistě obdrží zase nějakou mnohamilionovou dotaci zvanou Cena za cokoli.“

ÚOOZ zasáhl minulý pátek v modlitebně u Václavského náměstí a v dalším objektu využívaném muslimy na Černém Mostě prý kvůli knize Základy tauhídu, která podle policie šíří nenávist a rasismus. Po zásahu byl obviněn jeden člověk, dle médií pětapadesátiletý arabista Vladimír Sáňka. Ministr vnitra Milan Chovanec z ČSSD žádá vysvětlení po policejním prezidentovi.

Chovanec v úterý České televizi řekl, že razie proběhla ještě před začátkem modlitby a že ženy a děti byly vyzvány k opuštění mešity. Podle informací ČT hledal Šlachtův útvar při zásahu také zbraně. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…