Je zakázáno to sdělovat, ale já vám to řeknu. Babišův Zlatuška prozradil, jak kdo hlasoval

12.06.2014 14:10

Člen mandátového a imunitního výboru sněmovny poslanec Jiří Zlatuška v odpovědi jednomu z čtenářů serveru ParlamentníListy.cz popsal, jak asi vypadalo jednání výboru o vydání či nevydání poslankyně Zuzany Kailové (ČSSD) k trestnímu stíhání ve spojení s vítáním občánků v Ústí nad Labem. Ačkoli je jednání výboru neveřejné, Zlatuška na veřejném hlasování ve sněmovně naznačil, co se dělo za zavřenými dveřmi.

Je zakázáno to sdělovat, ale já vám to řeknu. Babišův Zlatuška prozradil, jak kdo hlasoval
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Zlatuška

Ačkoli zákon zakazuje prozrazovat informace z jednání Mandátového a imunitního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, poslanec Jiří Zlatuška čtenáři ParlamentníchListů.cz Marku Vítovi prozradil, co se na výboru dělo. Odkázal ho totiž na hlasování poslanců v konečné fázi rozhodnutí o vydání, resp. nevydání. Hlasování členů výboru hovoří podle Zlatušky samo za sebe. Ukazuje prý totiž, že pro skutečnou rovnost všech občanů před zákonem jsou jen nové politické strany.

Matadoři podle Zlatušky komplikují situaci

Miroslava Němcová, ODS - nevydat, Jiří Dolejš, KSČM - zdržel se, tedy s účinkem hlasu proti vydání, Matěj Fichtner, ANO - vydat, Stanislav Huml, ČSSD - nevydat, Jan Chvojka, ČSSD - zdržel se, tedy s účinkem hlasu proti vydání, Stanislav Grospič, KSČM -  zdržel se, tedy s účinkem hlasu proti vydání, Ludvík Hovorka, KDU-ČSL - vydat, Martin Lank, Úsvit - vydat, Herbert Pavera, TOP 09 a Starostové - nevydat, Roman Procházka, ANO - vydat, Jeroným Tejc, ČSSD - zdržel se, tedy s účinkem hlasu proti vydání, Radek Vondráček, ANO - vydat, Jiří Zlatuška, ANO - vydat - tak vypadá hlasování.

„Jen strany, které se do Poslanecké sněmovny dostaly nově, ANO, KDU-ČSL a Úsvit, lze spojovat s vážně míněným úmyslem imunitu poslanců zrušit nebo ji alespoň nevyužívat. Stručně bych odkázal na známé přísloví `Starého psa novým kouskům nenaučíš` aneb Pokud v Poslanecké sněmovně budou chtít voliči vidět staré známé matadory, uvidí také navzdory krásným řečem využívání imunity tak, aby bylo vymáhání práva ve vztahu k poslancům co nejobtížnější,“ poznamenává poslanec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

10:30 „Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

V podcastu Reinvent The Money promluvil známý americký politolog, profesor Mearsheimer. Jeho slova o…