Jindřich Šídlo politikům: Jestli vás to nebaví, tak nekandidujte. Ale nestěžujte si

15.10.2017 15:48

Na vlnách Českého rozhlasu zpovídala Barbora Tachecí novinářského matadora Jindřicha Šídla, který jako novinář referuje už o osmých volbách. Na jedné straně prý politiky obdivuje, protože nasazení v předvolební kampani považuje za obrovské, a diví se jim, že to vydrží. Ale když jsou politici zvolení, neměli by si podle Šídla stěžovat, litovat se a tvrdit, že do politiky nechtěli. Tak neměli kandidovat, podotýká Šídlo.

Jindřich Šídlo politikům: Jestli vás to nebaví, tak nekandidujte. Ale nestěžujte si
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Komentátor Hospodářských novin v pořadu ČT Hyde park

Politici dnes často říkají, že pracují mnoho hodin denně, neznají víkendy a nevidí rodinu. Šéf hnutí ANO Andrej Babiš dokonce tvrdí, že do politiky nikdy nechtěl a že se obětoval, když přijal funkci ministra financí. Nejen Andreje Babiše, ale i jiné politiky k tomu ovšem nikdo nenutil. Sami kandidovali, sami bojovali o hlasy voličů. A když už ty hlasy dostali, také z toho čerpali nejeden bonus.

Ocenil ale nasazení politiků, kteří mnohdy i ve vysokém věku pracují v kampani. Toto nasazení se ukázalo především na přímé volbě prezidenta, kde postarší Miloš Zeman a ještě starší Karel Schwarzenberg jeli na plné obrátky hodně dlouhou dobu. Sám Šídlo má za to, že je to tak vysoké tempo, že on jako novinář bývá po volebních kampaních unavený.

Celý rozhovor naleznete zde.

V tempu, v jakém se dnes v kampaních, ale i v médiích pracuje, vidí určitou slabinu. „Myslím, že žurnalistice teď obecně škodí hrozný fofr, ve kterém se odehrává. Není to jinak možné, ale cítím, že jsme často rychlejší, než bychom být mohli a měli. Doba sítí a mimořádného spěchu může často ovlivnit kvalitu toho, co píšeme,“ upozornil novinář dnes pracující pro server Seznam Zprávy.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…