Jiří Paroubek, vládní pamětník privatizace OKD, se rozepsal o jejím průběhu. Bakala si prý mastí kapsy i díky současné vládě

20.06.2015 17:47

Expremiér Jiří Paroubek se podivuje nad tím, jak miliardář Zdeněk Bakala dál vydělává na bytech, které už před lety přislíbil prodat nájemníkům. Neudělal to však a dnes je vidno proč. RPG byty jsou dnes jednou z mála investic, která mu vynáší. A situace nesplněných slibů prý vyhovuje i Andreji Babišovi, neboť může premiéra Sobotku držet v šachu a stejně tak může politicky využívat frustraci lidí na Ostravsku.

Jiří Paroubek, vládní pamětník privatizace OKD, se rozepsal o jejím průběhu. Bakala si prý mastí kapsy i díky současné vládě
Foto: hns
Popisek: Jiří Paroubek v půlnočním rozhovoru

Původní „zlatý důl“ v podobě černého uhlí už není, co býval a Zdeněk Bakala se z tohoto byznysu na jaře stáhl. Ceny uhlí totiž klesají. Ostravské byty ovšem stále vydělávají, a to nemálo. Podle Paroubka si na nich Bakala doslova „mastí kapsy“. Jak to vypadá v praxi? Za loňský rok vynesly půl miliardy.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Byty navíc Z. Bakala využívá i jako zástavu, aby si bral úvěry na své další podnikatelské aktivity, často i mimo ČR. Nyní, když Bakalova NWR klesá ke dnu, je příhodný čas, aby na něj ministr financí Babiš a předseda vlády Sobotka zatlačili a přiměli ho splnit veřejný příslib, který dal. A ten zněl: prodat nájemníkům byty, které získal při privatizaci OKD, a to za cenu příznivou pro nájemníky. B. Sobotka, který má v celé věci tunu másla na hlavě, ale raději dělá, že žádný Z. Bakala vlastně neexistuje,“ konstatuje ironicky expremiér.

Tato situace navíc podle Paroubka vyhovuje i ministru financí Andreji Babišovi, který tak má k dispozici munici na Sobotku ve vládě. A může „ukazovat prstem“ na špatného politika i lidem na Ostravsku, což se také hodí. A média o tom všem mlčí, dokonce i ta Babišova, z čehož Paroubek dovozuje, že se „bohatí kluci“ umí dohodnout.

Celý text ZDE.

K dokreslení celé situace je však třeba dodat, že v době, kdy se o společnosti OKD hlasovalo na vládě, byl Paroubek členem kabinetu – ministrem pro místní rozvoj za ČSSD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…