Jiří Pospíšil: Každý politik nemusí být „muž s gulama“

13.11.2023 22:48 | Monitoring

V sobotu si na sněmu členové TOP 09 znovu zvolili do svého čela Markétu Pekarovou Adamovou, novým místopředsedou strany se stal Vlastimil Válek, vystřídal na postu Tomáše Czernina. Ten byl místopředsedou TOP 09 poslední čtyři roky a funkci neobhajoval. Jeho nenápadné působení, které mu někteří vyčítali, hájil v pořadu K věci jeho spolustraník a europoslanec Jiří Pospíšil s tím, že každý politik nemusí být „muž s gulama“.

Jiří Pospíšil: Každý politik nemusí být „muž s gulama“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil

Pospíšil uvedl, že časy, kdy politik musí voliče přesvědčovat hlasitými projevy, jsou minulostí. „Nemusí je okouzlit tím, že je dominantní nebo s jakou razancí bouchá do stolu. To jsme tady už měli, politiky, kteří si mysleli, že alfa samci jsou ti nejsilnější,“ pronesl v pořadu K věci v souvislosti se zaznívající kritikou na adresu Czernina.

To, že byl Czernin ve své funkci prvního místopředsedy TOP 09 spíše nenápadný, považuje Pospíšil za přednost. „Pan Czernin je mimořádně nenápadný, tichý, veselý muž. Lidé ho mají rádi, když přijde do restaurace, dokáže se bavit s každým. To se ukázalo i v době, kdy uspěl v senátních volbách, a to navíc v zemědělském okrsku. Stranický dres mu pomůže minimálně, především jde s kůží na trh jen se svým jménem,“ řekl europoslanec.

Czernina si jako politika váží. „Tomáš Czernin má mimořádné kouzlo a charisma. To je takový ten politik, který musí být, jak se říkalo v době Paroubka nebo Topolánka, muž s gulama. Každý nemusí okouzlit své voliče tím, že je dominantní, nejlépe a nejrychleji mluví a razantně bouchá do stolu,“ uvedl, že Czernin je u voličů a v TOP 09 oblíbený právě svou noblesou, neokázalostí.

„Nevadí mi, že se jedná o jiný prototyp politika, než jakého v Čechách vyžadujeme. Jeho styl je úspěšný a patří i do vedení TOP 09,“ dodal na adresu Czernina.

Vyjádřil také názor na expředsedu Miroslava Kalouska, ten na sobotním sněmu vzbudil pozdvižení, když se usadil do zadních řad určených pro hosty. „Nevnímám ho ani v souvislosti s tímto jako rebela,“ řekl Pospíšil a zmínil, že Kalouska si váží. „V rámci strany se můžu s někým přít či soutěžit s dalšími místopředsedy, ale my jsme jiná kategorie. Otcové zakladatelé jsou jenom dva. A tak jsem Kalouska vnímal i v době, kdy mě velmi kritizoval,“ zdůraznil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Muž s gulama?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseVendelín Slunéčko , 14.11.2023 9:48:09
Ano, právě tak se projevil tento "chlapec", když na jakési akci na magistrátu vypnul mikrofon slečně, která měla vlastní názor na ukrajinský konflikt. Protože se lišil od vládní propagandy, nechal ji Pospíšil navíc vyhodit s tím, že by za svůj "zločinný" názor měla dostat alespoň "podmínku". Slečna nevěřícně hleděla na zfanatizovaný dav, který zřejmě tvořil Pospíšilovi kompars a který ji vypískal. Video bylo na youtube. Zde vidíme, kdo se ještě stále protlačuje do pozic, kde může likvidovat zem, zavírat ústa nepohodlným a hlavně brát tučnou prebendu. O sexuální orientaci Pospíšila mluvit nebudu, je to jeho věc; nebudu hovořit ani o jeho podílu na aféře "Dozimetr" - to se doufám řádně vyšetří po pádu likvidační pětidemoliční čety...

|  8 |  0

Další články z rubriky

Zlý konec. Ondřej Kolář a vracení Ukrajinců: Nedopadlo to dobře

18:37 Zlý konec. Ondřej Kolář a vracení Ukrajinců: Nedopadlo to dobře

Iniciativa poslance Ondřeje Koláře a celé TOP 09, která má podpořit vracení Ukrajinců v odvodním věk…