K*eténi. Strana ubožáků! Novotného estráda na kongresu ODS má dohru na sítích

18.01.2020 21:38

Sobotní kongres ODS měl nečekaný vývoj. Poté, co delegáti nezvolili Alexandru Udženiju první místopředsedkyní, ačkoli kandidovala v první volbě jako jediná, byli navrženi Zbyněk Stanjura, Marie Kubíková a Alexandr Vondra. Největší rozruch však na sociálních sítích způsobila nominace Pavla Novotného a jeho kongresový projev plný vulgarit. „Kreténi a strana ubožáků,“ zní některé z reakci na adresu občanských demokratů.

K*eténi. Strana ubožáků! Novotného estráda na kongresu ODS má dohru na sítích
Foto: Repro Facebook
Popisek: Pavel Novotný během kandidátského projevu na post 1. místopředsedy ODS na 29. kongresu strany

Poté, co navrhl jeden z delegátů na post druhého muže ODS starostu Řeporyjí Pavla Novotného s argumentem, že ve vedení by měl být někdo liberální, vystoupil Novotný s velmi emotivním projevem. „Znásilním kongres,“ uvedl starosta, jenž se zeširoka se opřel o pultík a svým nezaměnitelným způsobem ohlásil, že „ODS miluje“.

Anketa

Povede se Vladimiru Putinovi v příštích letech snížit obří chudobu a korupci v Rusku?

85%
15%
hlasovalo: 16477 lidí

„Novotný sem přišel z díry, předsedá organizaci o šesti lidech. A přitom všichni víte, kdo to je. Kdo jste vy?“ ptal se delegátů. Prozradil, že přemýšlí o svých nedostatcích. A je ochoten ve prospěch strany, kterou miluje, i upozadit svou osobitost, i když by to nepovažoval za dobrý nápad. „Jak je sakra možný, že se pořád mluví o Řeporyjích a o Novotným, a nemluví se o vás? Sorry, že vám to říkám,“ řádil.

„Podívejte se, kurva, jakou práci dělá Babiš. Ale dokáže to prodat,“ pokračoval rozčílený Novotný s tím, že Babiš prodává lži a „lejna”. „Lidé za Babišem rozumějí médiím, zatímco ODS není vidět, a straníci jen nadávají předsedovi nebo Novotnému,“ pokračoval a dodal: „My prostě musíme porazit Andreje Babiše. Možná se slušností, ale s drajvem. Končí sranda. My, nebo Babiš!“

Jeho vystoupení a samotný fakt, že kandiduje na zástupce Fialy vzbudily na internetu velké vášně. Servítky si s ODS nebral politický komentátor, moderátor, spisovatel a hudebník Pavel Černocký. „Kdo je ještě větší kretén než Novotný? No přece ti delegáti sněmu, kteří mu nadšene tleskali, jako ta blbka Udženija,“ napsal ve vsém facebookovém příspěvku.

Pavel Novotný, DiS.

  • Největší miláček čtenářů nejnedůvěryhodnějšího webu v Evropě
  • starosta městské části

Zhrozen byl výstupem řeporyjského starosty i právník Tomáš Grygar z Trikolóry. „V projevu P. Novotného, kandidáta na prvního místopředsedu ODS samé kurvy, piče, hovna a jebání... A ještě tomu delegáti nadšeně tleskali. Strana ubožáků. Nic jiného,“ zveřejnil na facebooku svůj názor.

Poznamenal, že kdyby jedno z takových slov použil prezident Zeman či premiér Babiš, tak už ODS svolává demonstrace a lidový soud na Letnou. „Smutný osud strany, který byla lídrem koknzervativní pravice a nejsilnější stranou v zemi,“ lamentoval.

Petr Konečný, editor webu Expres.cz, na sociální sítí zveřejnil fotografii zachycující Novotného, jak se s pokřivenou tváří rozčíleně opíra o stolek při svém projevu a přidal vzkaz pro předsedu ODS: „Jooo tohle je až hrozivě ikonický, pane profesore.“

„Konzervativci se rozhiphopovali,“ okomentovala Novotného emotivní projev facebooková stránka Český politický bizár, známá především tím, že si střílí z politiků.

Americký novinář Erik Best pak připojil graf volebního modelu, kde červeně zvýraznil, „kdy přesně Pavel Novotný začal zvedat ODS“.

Redaktor Mladé fronty Dnes Petr Kolář pak dnešní chaotický vývoj v ODS při volbě nového vedení zhodnotil slovy: „Kongres je nevyzpytatelný živočich!“

Statutárním zástupcem staronového předsedy ODS Petra Fialy zvolil kongres nakonec nečekaně Zbyňka Stanjuru. Šéf poslanců občanské demokracie nahradil ve funkci dosavadní první místopředsedkyni Alexandru Udženiju, která kandidovala v první volbě jako jediná, ale překvapivě nezískala dostatečný počet hlasů. Z 517 lístků bylo platných 434 a z nich získala Udženija jen 217 hlasů. Jako jediná kandidátka na prvního místopředsedu ODS nebyla zvolena. Po tomto vyhlášení se sálem rozlehl potlesk.

  • Více jsme psali ZDE

„To se stává,“ pronesla v bezprostřední reakci na svůj neúspěch Udženija. Popřála úspěch svému nástupci, neboť znovu kandidovat nehodlala. Delegáti se podle ní vyslovili jasně. Předsedovi Fialovi vzkázala: „Milý Petře, ve mně máš oporu furt.“ A delegáty ujistila: „Já si na nějaký funkce nikdy nehrála.“ Hodlá se prý teď zaměřit na pražskou komunální politiku. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…