K radikálům v Sýrii a Iráku se prý připojilo až 30.000 cizinců

27.09.2015 10:17

Až 30.000 zahraničních radikálů se podle amerických tajných služeb od roku 2011 připojilo k islamistům v Sýrii a Iráku. Oproti loňským odhadům se jedná o dvojnásobný počet, informovala dnes agentura AFP.

K radikálům v Sýrii a Iráku se prý připojilo až 30.000 cizinců
Foto: wikipedia
Popisek: Vlajka Islámského státu

Mezi 30.000 zahraničními extremisty ze zhruba stovky zemí světa je podle amerických zpravodajců asi 250 občanů USA. Ještě před rokem přitom zprávy tajných služeb hovořily jen asi o stu Američanů ve službách islamistů na Blízkém východě.

Většina cizinců se v Sýrii a Iráku údajně připojila k organizaci Islámský stát (IS), která ovládá značnou část severního Iráku a východní a severní Sýrii. Menší část se pak zapojila do boje proti režimu syrského prezidenta Bašára Asada po boku islamistů napojených na teroristickou síť Al-Káida.

Před Valným shromážděním Organizace spojených národů dnes promluví mimo jiné americký prezident Barack Obama. Boj proti radikálům z IS bude podle světových agentur jedním z těžišť jeho proslovu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…