K seniorům cítím úctu a pokoru, říká Pecková ke kritizovanému projevu

05.05.2012 16:58

Projev poslankyně za TOP 09 Dagmar Peckové o tom, že senioři se zastavení valorizace přizpůsobí, zvedl vlnu nevole. Ona však tvrdí, že její slova nebyla pochopena správně a lituje toho – chtěla prý pouze otevřít i jiné než materiální otázky týkající se starších spoluobčanů.

K seniorům cítím úctu a pokoru, říká Pecková ke kritizovanému projevu
Foto: top09.cz
Popisek: Bývalá poslankyně TOP 09 Gabriela Pecková

Slova Peckové o tom, že senioři se přizpůsobí, protože celý život prožili v režimech, které jim stejně nedovolovaly zbohatnout, nebo že bychom se měli snažit naplnit spíše jejich duše, vyzněla podle poslankyně úplně opačně, než měla.

Poselství zapadlo

"Mě to nesmírně mrzí. Ten účel je přesně opačný, než měl být," uvedla Pecková pro server Lidovky.cz. Český jazyk je velmi bohatý a byla to moje chyba zvolit výraz, který může mít celou škálu významů," napsala na své webové stránky.

Pecková rozhodně odmítla, že by její slova měla vyznít jakkoli arogantně. "Naopak úcta a pokora před těmi, kteří dokáží vyjít s málem a pro budoucnost svých vnuků udělají prakticky cokoli," vysvětlila. Slova o naplnění duše měly pouze rozšířit otázku života seniorů o další a nesoustředit se jen na tu materiální. "Moc mě mrzí, že zapadlo to poselství, které to mělo přinést," dodala.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …