KSČM už zná své lídry v některých krajích

20.07.2013 13:30

Lídrem pro případné předčasné volby nominovala dnes KSČM v Pardubickém kraji osmadvacetiletou poslankyni Květu Matušovskou. Rozhodli o tom členové strany na mimořádné krajské konferenci. ČTK to řekl tajemník krajského výboru Jiří Březina.

KSČM už zná své lídry v některých krajích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ve volebním štábu KSČM bylo veselo

"Kandidátka se oproti předchozím obdobím výrazně omladila a máme i víc žen. Jako druhá skončila dětská psycholožka Jana Žítková z Ronova nad Doubravou," řekl Březina.

Před zvolením do Poslanecké sněmovny Matušovská studovala. Na kandidátce byla až čtvrtá, ale zvítězila díky preferenčním hlasům. Nyní je také krajskou zastupitelkou. Komunisty v roce 2010 v kraji volilo 11,21 procenta voličů.

Své lídry zvolili i v jiných krajích. Královéhradecký kraj nominoval poslankyni Soňu Markovou z Náchoda a Jihočeský kraj dosavadního předsedu strany a poslance Vojtěcha Filipa. Nominace se už konaly také v Olomouckém, Moravskoslezském, Jihomoravském, Libereckém a Zlínském kraji nebo v Praze.

Předčasné volby si přeje opozice, tento týden se jí ale na mimořádné schůzi nepodařilo sněmovnu rozpustit. Pro bylo 96 poslanců, pro schválení návrhu by byla třeba ústavní většina, tedy 120 hlasů.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …