Kalousek k dění na Ministerstvu spravedlnosti: Je to pro mě silná káva

18.06.2014 22:53

Neshody na Ministerstvu spravedlnosti, které vyústily v odchod Pavla Šterna z pozice náměstka pro vězeňství, zneklidňují koalici i opoziční strany. „Tohle je pro mě silná káva,“ komentoval dění v rezortu bývalý ministr financí a místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek v pořadu Události, komentáře na ČT24.

Kalousek k dění na Ministerstvu spravedlnosti: Je to pro mě silná káva
Foto: hns
Popisek: Miroslav Kalousek v půlnočním rozhovoru

Kalousek uvedl, že mu přijde šokující, když náměstek se obrátí na policii kvůli svému nadřízenému a zároveň zůstane ve své funkci. „Kdyby se to stalo mně, samozřejmě bych také ihned toho náměstka odvolal. V takovém případě žádná další možná spolupráce prostě neexistuje,“ podotkl.

Podstata celého problému ale podle jeho názoru tkví v tom, jak funguje, nebo prý spíše nefunguje, ministerstvo spravedlnosti. Jak dodal, ze současného stavu v rezortu nemá radost ani opozice, kterou silně zneklidňuje, co se tam odehrává.

S kritikou Šterna souhlasil i druhý host pořadu, ministr obrany Martin Stropnický (ANO). „Tímto způsobem by se nedalo vést ani párkařství na rohu,“ pokrčil rameny. Štern podle jeho slov mohl jednoduše vyjádřit svůj nesouhlas s nadřízenou, vzdát se funkce a odejít se vztyčenou hlavou. Naznačil, že za jeho chováním může stát i velice blízký vztah s advokátkou Hanou Marvanovou, která ministerstvo také nedávno opustil.

Přestože Stropnický Válkové věří coby schopné političce, připouští, že v rezortu není dobrá atmosféra. „Důvěřuji jí, ale je teď pod moc velkým tlakem,“ uvedl.

Rezort je v rozvalu

V Kalouskovi ale tato slova velkou důvěru nevyvolala. „Sama na sobě prezentuje, že jenom schopnost nestačí. Nebudete nám snad povídat, že Marvanová nebo Štern bránili Marvanové od čištění Augiášova chléva, tomu přece sám nevěříte,“ reagoval.

Podle jeho názoru probíhají v rezortu nekompetentní personální čistky a celý rezort je v rozvalu. „Ale tam není kvůli ministryni Válkové, v rozvalu je už dlouho,“ odvětil Stropnický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…