Kalousek popřel, že by se TOP 09 dnes ve sněmovně mstila za nezvolení Gazdíka

06.12.2013 8:43

V úvodním kole sněmovna schvaluje rozpočet pro příští rok, který vláda odsouhlasila s prohloubením schodku o 12 miliard na 112 miliard korun. Proti je strana TOP 09, její místopředseda Miroslav Kalousek nesouhlasí s tím, že zvýšení výdajů lze považovat za prokazatelné prorůstové opatření.

Kalousek popřel, že by se TOP 09 dnes ve sněmovně mstila za nezvolení Gazdíka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek po své výpovědi u soudu

Podle šéfa poslaneckého klubu TOP 09 Miroslava Kalouska je informace o tom, že prohloubení rozpočtu a větší utrácení pomůže ekonomice, nepravdivá. Případné obstrukce v prvním čtení ze strany TOP 09 interpretují někteří jako pomstu za to, že šéf partnerského hnutí STAN Petr Gazdík nebyl zvolen čtvrtým místopředsedou sněmovny.

Kalousek toto nařčení naprosto odmítá a reaguje na něj rčením "Podle sebe soudím tebe". "Nebudeme dělat politiku jako minulá opozice s prvky destrukčního boje," prohlásil poslanec.

Exministr financí už při zasedání rozpočtového výboru neúspěšně navrhoval, aby schodek činil nejvýše 105 miliard korun.

Rozpočet není ideální, ale tlačí čas

Předseda rozpočtového výboru Václav Votava (ČSSD) připustil, že rozpočet je postaven poměrně optimisticky, sám nepočítá s takovým růstem ekonomiky, s jakým rozpočet kalkuluje. "Příjmová stránka rozpočtu není úplně reálná," prohlásil.

"Rozpočet není ideální, ale není čas, abychom do tohoto rozpočtu radikálně zasahovali. Říkám radikálně, ale nevylučuji, že může přijít nějaký pozměňovací návrh. Naší ambicí je schválit tento rozpočet v prvním čtení a dokončit jeho schvalování ve třetím čtení 19. prosince," dodal Votava.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …