Kalousek pozval Zemana na slavnostní večer po podpisu smlouvy o ČSA

15.03.2013 17:20

Ministr financí Miroslav Kalousek pozval prezidenta Miloše Zemana na slavnostní večer, který se uskuteční 10. dubna při příležitosti podpisu smlouvy o prodeji státního podílu v ČSA korejským aerolinkám Korean Air. Se Zemanem se kvůli pozvání sešel tento čtvrtek a prezident jeho pozvání přijal. Kalousek to dnes řekl ČTK.

Kalousek pozval Zemana na slavnostní večer po podpisu smlouvy o ČSA
Foto: Hans Štembera
Popisek: Schůze vlády. Na programu mimo jiné byl i výběr strategického investora do společnosti České aerolinie a.s.

Podpis smlouvy se má uskutečnit 9. dubna. Vláda ve středu rozhodla, že čtyřiačtyřicetiprocentní podíl v ČSA prodá společnosti Korean Air, která za menšinový podíl v české firmě nabídla 67,5 milionu korun.

Kalousek řekl, že při příležitosti podpisu smlouvy by ministerstvo rádo pozvalo všechny jihokorejské investory na slavnostní večer. Kromě nich chce pozvat i členy vlády a členy sněmovního i senátního hospodářského výboru. Zdůraznil, že Jižní Korea je významným investorem v tuzemsku a jako příklad uvedl automobilku Hyundai. „A já jsem se přišel dotázat pana prezidenta, zda by nám prokázal tu čest a přijal také pozvání a pan prezident to pozvání přijal," řekl ministr ke čtvrtečnímu setkání s hlavou státu. Součástí slavnostního večera má být i vystoupení České filharmonie.

Korean Airlines budou garantovat budoucnost Českých aerolinií

Ministr Kalousek podotkl, že se Zemanem hovořil i o jiných záležitostech. „Tak samozřejmě, když už jsme se viděli, že jsme probírali mnoho jiných témat, ale důvod toho setkání byl tento," dodal.

Kalousek již dříve řekl, že Korean Airlines budou garantovat budoucnost Českých aerolinií. Budou podle něj garantem i pro zaměstnanost v této společnosti a v neposlední řadě přispějí i k rozvoji pražského letiště.

Kromě Korean Air o ČSA zprvu projevily zájem rovněž Katar Airways. Tento dopravce ale nakonec závaznou nabídku ke koupi nepodal.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …