Kalousek se nemusí bát, GIBS může vyšetřovat jen policisty

16.07.2012 16:53

Telefonáty ministra financí Miroslava Kalouska s detektivem z kauzy CASA Jiřím Mazánkem a policejním prezidentem Petrem Lessym vyšetřujeGenerální inspekce bezpečnostních sborů. Zkoumá se ale jen to, zda se něčeho nezákonného nedopustili policisté, politiků se to netýká.

Kalousek se nemusí bát, GIBS může vyšetřovat jen policisty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

"Naše kompetence začíná tam, kde začíná trestná činnost příslušníků policie. My jsme dostali podnět a naším úkolem je zjistit, jestli se nezákonného jednání nedopustil ten policista," řekla serveru iDNES.cz mluvčí inspekce Radka Sandorová.

Na GIBS se obrátil sám Kalousek poté, co byl obviněn z nátlaku na policisty kvůli žádost o vydání poslankyně Vlasty Parkanové. Nejprve měl volat Mazánkovi, Lessymu poté hned třikrát. Telefonát s policejním prezidentem Kalousek přiznal s tím, že mluvili úplně o něčem jiném.

"Byly zahájeny úkony trestního řízení, bude probíhat naprosto standardní prověřování. Kdybychom slibovali výsledek do týdne, byla by to spekulace. Standardní doba vyšetřování je dva až tři měsíce," řekla iDNES.cz Sandorová.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…