Kalousek uspořádal seminář ke kauze CASA. Účastnil se ho i šéf žalobců Zeman

21.08.2012 21:57

Parkanová nemusela žádat o posudek k nákupu letounů CASA. Tato informace znovu zazněla na semináři svolaném ministrem financí Miroslavem Kalouskem, který opakovaně poukazuje na to, že obvinění jeho stranické kolegyně stojí na vodě. Tohoto semináře se zúčastnil i nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman.

Kalousek uspořádal seminář ke kauze CASA. Účastnil se ho i šéf žalobců Zeman
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) dělá všechno pro to, aby  co nejvíce pomohl své stranické kolegyni Vlastě Parkanové, která čelí obvinění v kauze nákupů letounů CASA. Server Týden.cz informuje o tom, že minulý týden uspořádal Kalousek seminář k výkladu zákona o majetku státu ve vazbě na zákon o oceňování majetku, který s kauzou CASA úzce souvisí.

Nestandardní postup policie

"Dalo by se říct, že na tom semináři nezaznělo žádné jiné stanovisko," potvrdil TÝDNU Kalousek. "Účelem není přinést nějaký zvrat (v kauze CASA), účelem je potvrdit, nebo aktualizovat dlouholetou výkladovou praxi ministerstva financí," dodal ministr. Potvrdilo se tak toliko to, že Parkanová nemusela zadávat znalecký posudek na cenu obvyklou.

Tohoto semináře se zúčastnili i šéf státních zástupců Pavel Zeman a ředitel analytického a legislativního odboru Miroslav Růžička, ale na semináři nevystoupili, účastnili se ho pouze jako pozorovatelé, aby případně nemohli být obviněni z podjatosti.

Policie někdejší ministryni obrany Parkanovou (TOP 09) viní z toho, že si v případě nákupu letounů CASA nevyžádala nezávislý posudek na běžnou cenu strojů, což v konečném důsledku mohlo vést k pro stát nevýhodnému nákupu. Podle zákona však o takový posudek žádat ani nemusela, což již dříve potvrdily i analýzy Ústavu státu a práva a Legislativní rady vlády. Kalousek proto opakovaně poukazuje na nestandardní postup policie v tomto případě.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …