Kalousek vidí dopředu, tak by mohl shodit vládu, věří Klasnová

06.02.2013 19:10

Hostem pořadu Interview 24 byla předsedkyně poslaneckého klubu Věcí veřejných Kateřina Klasnová. Hovořila o novém prezidentovi nebo dalším vývoji ve VV, kterým se blíží volební kongres.

Kalousek vidí dopředu, tak by mohl shodit vládu, věří Klasnová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Klasnová

Prvním politikem, který navštívil nově zvoleného prezidenta Miloše Zemana, byl člen VV Petr Skokan. „Byla to velmi krátká schůzka, pár minut. Šlo pouze o pozdravení, gratulaci a Liberecký kraj,“ objasnila Klasnová.

Zeman vládu neshodí

Zítra má se Zemanem schůzku ona sama. Je to podle ní proto, že současný předseda VV Radek John už na předsedu strany na blížícím se kongresu nekandiduje, proto se se Zemanem nesejde. „Já nečekám, že si sednu s Milošem Zemanem a změníme politickou mapu České republiky. Beru to jako zdvořilostní návštěvu,“ popsala Klasnová.

Společná témata se Zemanem VV prý mají, stejně tak s SPOZ. Podle Klasnové rozhodně nebude její strana Zemanovou prodlouženou rukou ve sněmovně. „Já myslím, že kdo mě zná, tak ví, že si ze mě nikdo nemůže nic dělat,“ uvedla k tomu současná šéfka klubu VV.

Klasnová se Zemanem souhlasí, že by bylo nejlepší, aby vláda skončila a byly předčasné volby. Je k tomu ale podle ní potřeba 120 poslanců, nikoli Zemanův názor. „Já si spíš myslím, že by nějaký impulz mohl vzejít od TOP 09, které se po volbě prezidenta zvýšily preference. Pan ministr Kalousek je typ člověka, který vidí daleko dopředu,“ myslí si Klasnová.

Po sjezdu se vedení VV asi velmi změní. „Radek John to avizoval už na podzim,“ dodala ke konci svého předsedy poslankyně. Skloubit práci poslance a novinařinu, ke které se vrátil, je podle Klasnové těžké samo o sobě, proto nemá cenu být ještě ve vedení VV. „Já také předsedkyní být nechci. Vůbec do vedení nekandiduji,“ řekla Klasnová s tím, že bude fandit svému manželovi Vítu Bártovi.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…