Kalouskův „komunistický fízl" má odklad. Jeho výrok o poslanci KSČM se projedná později

23.07.2014 18:54

Mandátový a imunitní výbor odložil projednávání podnětu komunistického poslance Zdeňka Ondráčka na místopředsedu TOP 09 Miroslava Kalouska. Oba se totiž ze středečního zasedání sněmovního výboru omluvili. Stížnost Ondráčka ohledně Kalouskova výroku o „komunistickém fízlovi“ bude znovu na programu v srpnu nebo v září.

Kalouskův „komunistický fízl" má odklad. Jeho výrok o poslanci KSČM se projedná později
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Důvodem podání podnětu na Miroslava Kalouska k mandátovému a imunitnímu výboru je to, že dotyčný na červnové schůzi sněmovny označil poslance za KSČM Zdeňka Ondráčka za „komunistického fízla“. Inkriminovaný moment se odehrál při projednávání předlohy ODS, podle které by šéfa finančního analytického útvaru Ministerstva financí nejmenoval ministr, ale vláda na jeho návrh. Činnost útvaru by potom kontrolovala sněmovní komise.

„Poslanecká sněmovna má funkci nejenom zákonodárnou, ale taky kontrolní. Vy opravdu na tu kontrolní funkci chcete rezignovat? Vy ji nechcete mít? V duchu té komunistické mlátičky, která mluvila přede mnou, u které mi je úplně jedno, jestli byla, nebo nebyla na Václavském náměstí, protože to prostě byl komunistický fízl a jeho názory nemůžu brát vážně?" řekl tehdy v debatě exministr financí Kalousek.

Na středečním zasedání výboru měli být oba aktéři vyslechnuti. K tomu nakonec nedošlo, jelikož se Kalousek i Ondráček nedostavili. „Výbor pozve Kalouska a Ondráčka na příští jednání, které se uskuteční v srpnu nebo v září,“ řekla serveru Aktuálně.cz jeho předsedkyně Miroslava Němcová (ODS), s tím, že oba jsou omluveni do 4. srpna.

V srpnu by se výbor sešel podle Němcové v případě, pokud by i po tomto datu pokračovala nynější mimořádná sněmovní schůze. Jinak bude disciplinární řízení vůči Kalouskovi pokračovat až v září.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…