Kamarád Kalouska zmařil boj proti hazardu. Exposlankyně Klasnová poslala vzkaz

17.08.2014 22:01

Starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký (TOP 09) svým rozhodnutím o přesunutí termínu konání zastupitelstva z 9. na 16. září pojistil hernám a kasinům růžovou budoucnost. Na tom se shodlo hned několik politiků, od zástupců KDU-ČSL po nejnovější komentář bývalé poslankyně Kateřiny Klasnové.

Kamarád Kalouska zmařil boj proti hazardu. Exposlankyně Klasnová poslala vzkaz
Foto: Hans Štembera
Popisek: Herna, ilustrační foto

„TOP 09 měla vždy prostřednictvím Miroslava Kalouska blízko k provozování hazardních her. Jako ministr financí povolil desítky tisíc videoloterijních terminálů v rozporu se zákonem, na nezákonné praktiky poukazoval ombudsman, ještě když jsem byla v Poslanecké sněmovně, tak jsme podali na Kalouska trestní oznámení, zasáhnout musel Ústavní soud," uvedla Klasnová na svém Facebooku.

Přesto je podle ní stále v České republice největší počet heren na obyvatele ve srovnání s jinými evropskými zeměmi. V některých obcích a městských částech se rozhodli říct hazardu ne a uspěli. Netoliko už na Praze 1, kde je Klasnová stále ještě zastupitelkou. „Bohužel nikoli v Praze 1, kde jsem se společně se zastupiteli za SZ snažila prosadit nulovou toleranci. A nejnovější počin našeho pana starosty Lomeckého (TOP 09), velkého kamaráda pana Kalouska, je zmaření referenda o zákazu hazardu. Petici přitom podepsalo přes 2200 občanů Prahy 1," uvádí politička.

„Jsme znechuceni a pobouřeni,“ řekl ParlamentnímListům.cz Jan Wolf, předseda KDU-ČSL na Praze 1. Nelze to prý vnímat jinak než jako ryze účelový krok. Starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký na komentáře nereaguje. Nezvedá telefon a neodpovídá ani na SMS zprávy. Stejné ticho je u vedení pražské TOPky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…