Kampaň TOP 09 a Starostů bude stát 34 milionů

26.07.2012 13:17

Do předvolební kampaně do Senátu a krajských zastupitelstev investuje TOP 09 26 milionů korun, Starostové a nezávislí přidají dalších osm milionů. Další peníze vloží do kampaně krajské organizace, informovala ve čtvrtek mluvčí strany Alžběta Plívová.

Kampaň TOP 09 a Starostů bude stát 34 milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

Výdaje na kampaň pochází údajně z úspor, které si strana vytvořila v posledních letech. Zatímco z částky 34 milionů korun poputuje na kampaň do Senátu šest milionů, do kampaně do krajských zastupitelstev strana chystá vložit 28 milionů korun. "Předpokládáme, že krajské organizace budou investovat do kampaně další prostředky na základě darů určených pro kraj," dodal volební manažer strany Jaroslav Poláček.

Všechno je dohledatelné v rozklikávacím rozpočtu

Strana se zároveň rozhodla zveřejnit podrobný rozpočet na svůj provoz v roce 2012. "Zveřejnění detailního rozpisu nákladů na chod TOP 09 vnímám jako přirozený vývoj v našem úsilí přicházet s novými způsoby transparentního chování v politickém prostředí," okomentoval novinku místopředseda strany Marek Ženíšek.

"Vše je podáno velmi přehledně ve formě takzvaného rozklikávacího rozpočtu," doplnil Poláček. Provozní výdaje v roce 2012 jsou vyčísleny na 33,1 milionu korun, a to včetně čerpání z fondu solidarity ve výši 1,4 milionu korun.

Nejvyšší částku, více než sedm a půl milionu korun, TOP 09 vyčlenila na provoz svých krajských sídel. O milion méně, tedy 6,5 milionu, strana letos vydá na komunikaci, a to jak vně, tak uvnitř strany. Čtvrt milionu korun TOP 09 investuje do komunikace se svými podporovateli. "Spolupráce s podporovateli je v TOP 09 od počátku vnímána jako strategická," vysvětlil Poláček, který "podporovatele“ definoval jako lidi, kteří se aktivně zajímají o to, co TOP 09 a Starostové dělají.

"S podporovateli komunikujeme stejně jako s našimi členy a s jejich pomocí také počítáme v nadcházející kampani," podotkl Poláček. Právě podporovatelům a členům strany pak TOP 09 věnuje své stránky na Facebooku a My.TOP09, do kterých vloží 1 250 000 korun. Za dalších 4,5 milionu korun strana nakoupila inzerci. Projekt pokrývá rezervní fond strany, tedy dary, které získala v minulosti.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Rodičům za zády.“ Nejsou dvě pohlaví, dozvědí se děti. Školám přišly noty

8:02 „Rodičům za zády.“ Nejsou dvě pohlaví, dozvědí se děti. Školám přišly noty

Aliance pro rodinu odhalila plánované změny ve školství. Mluví do nich jak Prague Pride, tak i inici…