Kandidát Fischer si na zkoušku střihl novoroční projev: Vytrácí se slušnost a morálka. Ale já dám jasně najevo, že patříme na Západ

01.01.2018 11:05

Prezidentský kandidát Pavel Fischer v Deníku Referendum uveřejnil svůj novoroční projev. Jak by promlouval k občanům jako prezident? Přesvědčte se sami.

Kandidát Fischer si na zkoušku střihl novoroční projev: Vytrácí se slušnost a morálka. Ale já dám jasně najevo, že patříme na Západ
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta ČR Pavel Fischer

Někdejší velvyslanec ve Francii a spolupracovník prezidenta Václava Havla je jedním z mužů, kteří bojují o hlasy voličů v boji o Hrad. Jaký novoroční projev by pronesl, kdyby se stal prezidentem?

Hned na úvod by připomněl, že rok 2018 je pro nás rokem velmi důležitým z mnoha důvodů. Především proto, že slavíme sto let existence naší vlasti. Současně však platí, že žijeme v neklidné době a musíme se starat o svou bezpečnost.

„Stávající prezident Miloš Zeman sice okázale opevnil Pražský hrad, avšak zemi zavlekl do područí východních mocností, které pro naši demokracii představují nemenší hrozbu. Domácí politika zaznamenala smutné prvenství: máme vůbec poprvé trestně stíhaného premiéra,“ upozornil Fischer.

Celé novoroční přání naleznete zde.

„Principy slušnosti a morálky se vytrácejí z politiky i z celé společnosti. Arogance, hrubost a rasismus si uzurpují stále větší prostor. A co je horší, slušní lidé postupně ztrácejí důvěru ve spravedlnost pro všechny, v účinnou solidaritu i ve svůj vlastní stát. Často kolem sebe slýchám poraženecké řeči, že když prezidentské volby ‚nedopadnou‘, bude nejlépe se odstěhovat jinam,“ pokračoval prezidentský kandidát.

On sám se ale stěhovat nechce, místo toho by jako prezident rád přispěl k určité pozitivní proměně společnosti. Hodlá na tom trpělivě pracovat. Hodlá také dát jasně najevo, že patříme na Západ. Jako prezident by vedl dialog s politiky a dalšími spoluobčany. Zachová si svou otevřenost.

Aby toto všechno mohl naplnit potřebuje k tomu hlasy voličů.

„Přeji vám všem do nového roku mnoho štěstí a klidu v osobním životě. A odvahu i naplněnou naději při volbě nového prezidenta,“ uzavřel Pavel Fischer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové coby osvoboditelé v Evropě končí. Ivan Hoffman o přepisování dějin

17:00 Rusové coby osvoboditelé v Evropě končí. Ivan Hoffman o přepisování dějin

POHLED IVANA HOFFMANA Generace, která zažila druhou světovou válku, vymřela, a s ní se poroučela i h…