Kauza MUS: Policisté se snaží dohnat, co zameškali

24.11.2011 19:59

Na Vrchním státním zastupitelství v Praze (VSZ) se dnes konala schůzka státních zástupců a policistů Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality (ÚOKFK), kteří se zabývají kauzou Mostecké uhelné společnosti (MUS). Cílem jednání bylo seznámení členů týmu, který tvoří tři státní zástupci z VSZ a sedm policistů ÚOKFK. Informoval o tom šéf VSZ Stanislav Mečl.

Kauza MUS: Policisté se snaží dohnat, co zameškali

Tým má podle Mečla zefektivnit a zrychlit prověřování podezření z trestné činnosti souvisejícího s okolnostmi obchodů s akciemi MUS z konce 90. let. Pracovní jednání se budou odehrávat dvakrát týdně.

Cílem skupiny je i zlepšení spolupráce mezi Českem a Švýcarskem, které se finančními toky kolem MUS také zabývá. Tým kvůli tomu již dnes podle Mečla jednal s policejním přidělencem švýcarského velvyslanectví. "Obě strany deklarovaly ochotu si vzájemně vyjít maximálně vstříc," uvedl Mečl.

Více o Mostecké uhelné ZDE

VSZ podle něho dnes také požádalo o spolupráci zástupce České republiky v Evropské jednotce pro soudní spolupráci Lukáše Starého. "Přislíbil plnou podporu činnosti týmu a koordinaci postupu justičních orgánů obou zainteresovaných států," sdělil Mečl. Garanci nad týmem podle něho převzal on a ředitel ÚOKFK Tomáš Martinec. V čele státních zástupců bude podle Mečla Soňa Bělohlávková, tým policistů povede Petr Janoušek. Otázkou připojení se České republiky k trestnímu řízení vedenému ve Švýcarsku se skupina podle Mečla nezabývala.

Čtěte více:
Česko přišlo kvůli MUS o 8 miliard, píše Respekt
Švýcarský soud kvůli kauze MUS začne v únoru
MUS? Sobotkovo dítě. Kryjí to úředníci, říká Klasnová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: aš, čtk

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …