Kauza Rittig bobtná: Z korunního svědka se stal obviněný

28.02.2014 10:05

Vypovídání v kauze předražených jízdenek pro pražský dopravní podnik vedlo k novému obvinění, a to korunního svědka Vladimíra Sitty. Ten vypovídal proti Ivo Rittigovi a podle zjištění Práva obvinění považuje za akt Rittigovy msty. Ředitel pražské policie však takovou možnost vylučuje.

Kauza Rittig bobtná: Z korunního svědka se stal obviněný
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Středočeský kraj schválil narovnání závazků s pražským dopravním podnikem

Vladimír Sitta figuroval v kauze údajně předražených jízdenek pro pražský dopravní podnik jako hlavní svědek. V případu je stíhán kvůli podezření z praní špinavých peněz lobbista Ivo Rittig.

Vladimír Sitta byl obviněn krátce poté, co na policii vypovídal právě proti Rittigovi a vnímá situaci jako mstu. „Tato přesná časová souslednost nemůže vzbudit jiný dojem, než že se jedná o cílený akt msty a zastrašování,“ cituje Právo Sittu. Policie mu totiž rozšířila stíhání po třech pracovních dnech od jeho svědecké výpovědi.

Sittův právník Petr Kočí v této souvislosti prý upozornil na fakt, že obvinění Sitty stojí především na výpovědích spolumajitele firmy Neograph Jana Janků, který je stejně jako Rittig nebo bývalý šéf dopravního podniku Martin Dvořák na základě Sittova svědectví obviněn v kauze předražených jízdenek.

Sitta údajně způsobil škodu Neographu za miliony

Právo však zná i stanovisko ředitele pražské policie Martina Ondráška. Ten odmítá, že by šla policie Rittigovi na ruku a on se mohl přes ni mstít. Policisté prý podezírají Sittu z toho, že měl způsobit Neographu škodu v řádu milionů, když do jiných svých společností přetáhl některé původní zákazníky.

Firma Neograph dodávala pražskému dopravnímu podniku ony údajně předražené jízdenky. Polovinu z ceny každé jízdenky přeposílala jako provizi na Britské Panenské ostrovy, čímž si měl Rittig přijít minimálně na 40 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…