Kauza šátek: Jaromír Štětina podpořil Šabatovou a muslimskou studentku

03.11.2016 9:27

K soudu, který se zabývá žalobou studentky, jíž škola zakázala nosit hidžáb, se na svém facebookovém profilu vyjádřil europoslanec za TOP 09 Jaromír Štětina.

Kauza šátek: Jaromír Štětina podpořil Šabatovou a muslimskou studentku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Jaromír Štětina

„Burka je popírání důstojnosti člověka, popření lidských práv ženy, šátek na hlavě muslimské dívky je projevem kulturní sounáležitosti s muslimským prostředím,“ domnívá se Štětina. Podle něj tak ředitelka školy nemá pravdu. „Pravdu má tentokrát Šabatová,“ řekl na adresu ombudsmanky Anny Šabatové, která se dívky zastala.

„Takováto drobná rozhodnutí, jako je toto rozhodnutí ředitelky školy, když se slijou v jeden proud, se stávají vodou na mlýn islámských extremistů,“ domnívá se europoslanec v následné diskuzi. 

Dívka původem ze Somálska se u soudu po Střední zdravotní škole v pražské Ruské ulici domáhá omluvy a symbolického finančního zadostiučinění. O případu rozhoduje Obvodní soud pro Prahu 10. 

Celý příspěvek Jaromíra Štětiny:

Burka je popírání důstojnosti člověka, popření lidských práv ženy, šátek na hlavě muslimské dívky je projevem kulturní sounáležitosti s muslimským prostředím. Šabatová ma tentokrat pravdu. Nikoliv ředitelka školy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…