Kdo stojí za Milionem chvilek? Erik Best vidí dvě možnosti

13.08.2019 15:31

Americký novinář žijící v Česku Erik Best se zamyslel ve svém nejnovějším komentáři na fsfinalword.cz nad tím, co má přinést hnutí Milion chvilek pro demokracii.

Kdo stojí za Milionem chvilek? Erik Best vidí dvě možnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Erik Best, americký novinář

„Pokud není hnutí Milion chvilek pro demokracii zástěrkou pro zpravodajské služby nebo pro lobbisty a právníky napojené na obchodní skupiny oponující Andreji Babišovi, což organizátoři samozřejmě popírají, musí jít skutečně o akci WYSIWYG*. Vidíme je jako partu politicky nezkušených mladých lidí a toho se nám také dostane,“ poznamenal Best s tím, že jde o značné politické riziko pro ostřílené harcovníky, kteří chtějí hnutí mladých 16. listopadu tohoto roku využít k učinění zásadního poselství.

„Studentské demonstrace před 30 lety podle New York Times dokázaly zmobilizovat obrovskou sílu lidskosti. Ve dnech po 17. listopadu prý tempo událostí udávalo... improvizační ráz, který – jak se zdálo – udržoval idealismus a zvláštní mejdanovou atmosféru. Do konce listopadu 1989 byl Miloš Jakeš pryč. A jaký bude pozůstatek na konci listopadu 2019, pokud Milion chvilek v odstranění Babiše, Miloše Zemana a Marie Benešové selže? ‚No co, tak jsme to alespoň zkusili?‘“ uzavřel Best.

Milion chvilek pro demokracii letos uspořádal sérii demonstrací za nezávislost justice a proti Babišovi. Poslední akce se stala největší demonstrací po listopadu 1989. Další velkou demonstraci na pražské Letné spolek plánuje na 16. listopadu, tedy den před připomínkou Dne boje za svobodu a demokracii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…