Kdo zvedl ruku pro Maďarsko? Máme jména

09.07.2021 18:18

Většina poslanců Evropského parlamentu žádá Evropskou komisi, aby posoudila možnost zastavit Maďarsku dotace, dokud nepřestane diskriminovat sexuální menšiny. Diskriminační je podle europoslanců nový maďarský zákon. Maďarský premiér Viktor Orbán tvrdí, že zákon je určený na ochranu dětí před pedofily. Žádný z českých europoslanců nehlasoval pro toto usnesení, které je k Maďarsku velice kritické. Někteří čeští europoslanci se při hlasování zdrželi.

Kdo zvedl ruku pro Maďarsko? Máme jména
Foto: Presalocala.com
Popisek: Maďarský premiér Viktor Orbán

Evropský parlament přijal kritické usnesení o porušování práva EU a práv občanů z řad LGBTIQ v Maďarsku v důsledku legislativních změn přijatých maďarským parlamentem. Pro usnesení hlasovali někteří poslanci za Evropskou lidovou stranu, poslanci Skupiny progresivní aliance socialistů a demokratů v Evropském parlamentu S&D, liberálové z Renew Europe, poslanci Evropské sjednocené levice a Severské zelené levice a poslanci Evropské svobodné Aliance/Zelených.

Liberální a levicově orientovaní poslanci požadují, aby se posoudila možnost zastavit Maďarsku přísun evropských dotací, dokud nesjedná nápravu ve věci údajné diskriminace sexuálních menšin v této zemi.

Z českých europoslanců proti usnesení hlasovali Alexandr Vondra (ODS), Evžen Tošenovský (ODS), Veronika Vrecionová (ODS), Jan Zahradil (ODS), europoslanec SPD Hynek Blaško, Michaela Šojdrová (KDU-ČSL), Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL), Ondřej Knotek za ANO, Luděk Niederamyer (TOP 09), Stanislav Polčák (STAN) a Kateřina Konečná z KSČM.

Europoslanec Ivan David zvolený za SPD nehlasoval. Zdrželi se také Martina Dlabajová (ANO), Martin Hlaváček (ANO), Dita Charanzová (ANO) a Ondřej Kovařík (ANO), Jiří Pospíšil (TOP 09), Marcel Koaja (Piráti), Markéta Gregorová (Piráti), Mikuláš Peksa (Piráti).

Žádný z českých europoslanců nehlasoval pro přijetí usnesení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …