Když zkřížíte Berlusconiho s Trumpem, vyleze vám pán, který bude v Česku nejspíš premiérem. Takto o nás před volbami píší ve světě

14.10.2017 16:52

Ani zahraniční média neopomíjejí nadcházející volby do Poslanecké sněmovny v Česku. Jak konstatuje server Aktuálně.cz, největší pozornost vyvolávají šéf hnutí ANO Andrej Babiš či šéf SPD Tomio Okamura.

Když zkřížíte Berlusconiho s Trumpem, vyleze vám pán, který bude v Česku nejspíš premiérem. Takto o nás před volbami píší ve světě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Komentátor amerického deníku The Washington Post hovoří ve svém textu o tom, že jedním ze znaků bývalého východního bloku je panování elity, která slouží svým vlastním zájmům. „Země zpravidla řídí oligarchové, kteří sbírají smetanu,“ podotkl komentátor s tím, že i v Česku se bohužel k moci dostávají podnikatelské zájmy. „Hlavním příkladem je Andrej Babiš,“ uvedl autor a přirovnal českého miliardáře k bývalému italskému premiérovi Silviu Berlusconimu. 

„Obyčejní Češi jsou znechucení všudypřítomným zneužíváním moci, ale zdá se, že ji dají ‚Babišconimu‘,“ dodal komentátor a varuje před přesunem Česka mimo EU a NATO do objetí ruského medvěda.

Původní text ZDE.

Yascha Mounk pak dokonce ve Slate Magazine popisuje Babiše jako křížence Berlusconiho a Trumpa. Oproti tomu Emily Tamkinová z Foreign Policy situaci tak černě nevidí. „Babiš nemusí být takovým strašákem,“ míní. 

Agentura Bloomberg z USA se zaměřila na šéfa SPD Tomio Okamuru. „Okamura má tak multikulturní původ, jak si jen dokážete představit. Syn české matky a japonsko-korejského otce byl v Japonsku i v Česku terčem rasistické šikany, která byla tak krutá, že z ní začal koktat a v posteli se počurával do 14 let,“ zmínila pak agentura.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …