Klaus je na návštěvě Malajsie

05.07.2012 6:24

Slavnostním přivítáním na letišti v Kuala Lumpuru začala ve středu státní návštěva prezidenta Václava Klause a jeho manželky Livie v Malajsii. Prezidentským speciálem přiletěly také dvě desítky podnikatelů ze Svazu průmyslu a dopravy ČR i ministr životního prostředí Tomáš Chalupa (ODS).

Klaus je na návštěvě Malajsie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident ČR Václav Klaus

Českého prezidenta přímo na letištní ploše uvítal šéf malajské diplomacie Anifah Aman nebo ministr přírodních zdrojů a energetiky Douglas Uggah Embas. Cesta z pražských Kbel do Kuala Lumpuru zabrala armádnímu Airbusu A-319 bezmála 15 hodin. Let o dvě hodiny prodloužila technická pouze v indickém Novém Dillí. Stroj tu kromě paliva získal po více než sedmi hodinách letu z Prahy kromě paliva také čerstvou posádku.

Kromě uvítání na letišti prezidentův program další oficiální body na středu neměl. Po noci v hotelu Marriott ho čeká série oficiálních setkání poprvé ve čtvrtek. Podnikatelský doprovod prezident na cestě po jihovýchodní Asii tvoří například zástupci zbrojního nebo farmaceutického průmyslu. Svoje šance v Malajsii a následně v Indonésii chtějí ale posílit také výrobci českého skla, zemědělských produktů nebo zástupci finančních služeb.

Cesty s Václavem Klausem se měl účastnit původně i ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba (ODS), nakonec ho na palubě vystřídal jeho náměstek Milan Hovorka.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…