Klaus jmenuje nové soudce, možná naposledy

19.12.2012 6:24

Prezident Václav Klaus dnes na Pražském hradě jmenuje nové soudce. Bude to přitom možná poslední skupina soudců, kterou jako hlava státu do funkcí uvede.

Klaus jmenuje nové soudce, možná naposledy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus podepisoval svou novou knihu Zápisky z nových cest. Podle autora je lepší, obsahuje víc fotografií

Ministerstvo spravedlnosti mu chce další návrhy na nové soudce předložit jen v případě, že bude ještě v novém roce ochoten počty nových soudců rozšířit. Klaus přitom dříve četnost jmenování nových soudců kritizoval.

Prezident odmítá mladší než 30 let

Klaus jmenuje soudce na návrh vlády, v minulosti ale některé čekatele na funkci soudce odmítl kvůli tomu, že byli mladší než 30 let. Prezident si také stěžoval na to, že soudců příliš přibývá. Dával najevo, že noví soudci by měli být jmenování jen kvůli přirozené obměně soudcovského stavu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman: „Chcimíři“ jsou zachránci Ukrajiny

11:51 Zeman: „Chcimíři“ jsou zachránci Ukrajiny

Bývalý prezident Miloš Zeman v Poslanecké sněmovně označil Evropskou unii za bezpečnostní riziko. Dů…