Klaus na Mírov, bude volat Holešovská výzva každou středu

13.05.2012 21:37

Vůdce Holešovské výzvy Slávek Popelka vyzývá občany, aby se 16.5. sešli na Hradčanském náměstí a požadovali odvolání prezidenta Václava Klause. Jedná se o shromáždění za přemístění občana Klause z Hradu na Mírov.

Klaus na Mírov, bude volat Holešovská výzva každou středu
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Jeden ze zakladatelů Holešovské výzvy Slávek Popelka

Popelka ve svém prohlášení napsal, že sraz mají všichni, kteří souhlasí, v 16:00. Podle Holešovské výzvy by rozhodně neměl být prezidentem někdo, kdo si kupoval hlasy při prezidentské volbě. Popelka tvrdí, že by se proto měla volba prohlásit za neplatnou.

Miliony pro senátory a poslance

O tom již dříve jako první informovaly ParlamentníListy.cz. Poslanec a tehdejší senátor Josef Novotný tvrdí, že se ho pokusil uplatit poslanec za ODS. Identitu obou mužů Novotný nikdy nezveřejnil kvůli obavám z nesnadného prokazování takového tvrzení. Po 23. březnu je ale vše jinak. "Volali mi známí, že mi dosud nevěřili výši nabízeného úplatku. Nyní se mi omlouvali a dali mi za pravdu. Zprávu o dvou milionech pro některé senátory a poslance za hlas pro Klause totiž slyšeli ve zprávách TV Nova," uvedl pro Parlamentní Listy.cz Novotný.

O úplatcích hovoří na nahrávkách například lobbista Roman Janoušek. Popelka ale má ještě další důvody. Klaus podle něj uděloval milosti za peníze, zapříčinil výprodej, tunelování a rozkradení většiny národního bohatství a podílel se na úpadku morálky národa a zhoršení životních podmínek obyčejných lidí. Shromáždění se budou jednou týdně opakovat až do odvolání.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala to musí říct první... Úniky z tajných služeb vybraným novinářkám? „Kauza“ Bystroň. Generál varuje

8:20 Fiala to musí říct první... Úniky z tajných služeb vybraným novinářkám? „Kauza“ Bystroň. Generál varuje

Není dobré, pokud tajné služby používají média k „únikům“ ze svých dokumentů, varuje generál a bezpe…