Klaus navštíví vládu. Vztahy máme standardní, říká Nečas

27.02.2013 17:55

Prezident Václav Klaus s největší pravděpodobností příští týden navštíví jednání vlády, plyne z informací ČTK. Kabinet se ke své pravidelné schůzi sejde ve středu 6. března, tedy předposlední den Klausova druhého funkčního období. Premiér Petr Nečas (ODS) dnes novinářům řekl, že vztahy jeho vlády s končící hlavou státu byly standardní.

Klaus navštíví vládu. Vztahy máme standardní, říká Nečas
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus pronesl poslední novoroční projev ve svém funkčním období

"Pan prezident Klaus za dobu svého působení prožil hned několik vlád. My jsme shodou okolností na závěr jeho dvojnásobného mandátu," poznamenal Nečas. S Klausem si ale jeho vláda užila horké chvilky například v loňském roce, kdy končící prezident kritizoval například její balíček daňových změn. Pochyby vyjadřoval prezident například také k majetkovému vyrovnání státu s církvemi.

Klausovo funkční období na Pražském Hradě končí 7. března, o den později svůj prezidentský slib složí první přímo zvolený český prezident Miloš Zeman. Nečas poté, co se se Zemanem v minulých dnech setkal, uvedl, že by za přirozené pokládal, aby nová hlava státu po uvedení do funkce navštívila první jednání vlády. Zeman dával v minulosti najevo, že hodlá do práce exekutivy vstupovat aktivněji než bylo u prezidentů dosud zvykem.

Příští středu, zřejmě krátce po jednání kabinetu, odlétá premiér Nečas do Varšavy. Koná se tam setkání lídrů vlád zemí visegrádské skupiny s německou kancléřkou Angelou Merkelovou a francouzským prezidentem Francoisem Hollandem.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Střelba, atentát. To přichází od těch „lepších“. To my, „dezoláti“, neděláme. Petrov udeřil

16:25 Střelba, atentát. To přichází od těch „lepších“. To my, „dezoláti“, neděláme. Petrov udeřil

Hudebník, pedagog, manažer a konzultant Vadim Petrov byl hostem Alex Mynářové v pořadu Podtrženo, se…